ADVERTISEMENT
News

Pfizer pregătește primul medicament oral împotriva Covid-19. „Substanța omoară virusul și este foarte sigură”

Autor: Adrian Ilie | 15.05.2021 | 11:48
Pfizer pregătește primul medicament oral împotriva Covid-19. „Substanța omoară virusul și este foarte sigură”
Albert Bourla, directorul general al Pfizer/ Foto: Hepta

Compania Pfizer lucrează la un medicament oral experimental împotriva Covid-19 care ar putea fi pus în curând pe piață, a anunțat Albert Bourla, directorul general al producătorului  farmaceutic.

ADVERTISEMENT

Deocamdată medicamentul se află în stadiul studiilor clinice, a precizat Burla la Delphi Economic Forum VI din Atena, transmite Greek City Times, preluată de News.ro.

Ar trebui să fim precauţi până la încheierea studiilor clinice, dar dovezile de până acum, sunt încurajatoare”, a afirmat Albert Bourla.

El susține că medicamentul conține o substanță care omoară virusul și este foarte sigură pentru corpul uman. Concluziile certe ale studiilor clinice urmează să fie prezentate la finele acestei veri.

ADVERTISEMENT

Vaccinul Pfizer va trebui administrat anual

În intervenția sa la forumul din Atena, Albert Bourla, născut în orașul grec Salonic, s-a referit și la vaccinul pe care Pfizer l-a realizat în colaborare cu compania germană BioNTech. Potrivit estimărilor experților companiei, va fi necesară administrarea unei a treia doze de vaccin, la un interval de 8-12 luni după cea de-a doua.

Imunitatea oferită de către serul Pfizer/ BioNTech durează cel puțin șase luni, astfel că o doză de rapel va trebui făcută în fiecare an.

Până acum vaccinul vaccinul Pfizer s-a dovedit eficient împotriva tuturor mutațiilor apărute la coronavirus după începerea utilizării serului. Vaccinul a oferit protecție împotriva noilor variante apărute  în Marea Britanie, India, Africa de Sud, Brazilie, New York ș.a.

ADVERTISEMENT

Un alt subiect abordat de către Bourla a fost cel referitor la posibilitatea renunțării la drepturile asupra brevetelor de vaccin astfel încât acesta să fie cât mai accesibil și în țările mai sărace.

Directorul general al Pfizer se opune acestei măsuri susținând că firma a oferit prețuri diferențiate pentru vaccin, în funcție de puterea economică a fiecărei țări care a făcut achiziții.

ADVERTISEMENT

Compania Pfizer ar putea produce 3 miliarde de doze de vaccina  până la finele anului  în curs, urmând ca producția să crească în 2022 până la 4 miliarde de doze.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!