Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Pierde Istvan Kovacs Euro 2024? Crăciunescu trage semnalul de alarmă. „El riscă foarte mult. Se joacă cu focul!”

Ion Crăciunescu, avertisment clar pentru Istvan Kovacs. Fostul mare arbitru internațional, acuze dure pentru central. De ce e în pericol să rateze Euro.
05.02.2024 | 16:27
Pierde Istvan Kovacs Euro 2024 Craciunescu trage semnalul de alarma El risca foarte mult Se joaca cu focul
Ion Crăciunesc îl face praf pe Istvan Kovacs după Sepsi Sfântu Gheorghe - Universitatea Craiova. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ion Crăciunescu l-a pus la zid pe cel mai bun arbitru român al momentului la FANATIK SUPERLIGA. Istvan Kovacs, atacat dur din cauza ultimelor sale prestații dezamăgitoare.

Ion Crăciunescu, discurs dur la adresa lui Istvan Kovacs: „Îi controlează total Vassaras”

Ion Crăciunescu a spus lucrurilor pe nume la FANATIK SUPERLIGA: „Îi controlează total Vassaras. Vi se pare normal ca un arbitru care primește o delegare atât de importantă să facă greșelile pe care le-a făcut el în meci? Înainte de a se duce la acest meci. 

ADVERTISEMENT

Cu toate că vedeți că UEFA urmărește evoluțiile arbitrilor chiar și înainte de meciuri. Au mai fost cazuri când UEFA a luat măsura când a fost un arbitraj nesatisfăcător în competițiile interne să îi suspende delegarea internațională. Să fie foarte atent el. 

Horia Ivanovici l-a întrebat direct pe Crăciunescu: „Dacă va mai continua așa, există riscul real să piardă Euro cu toată influența lui Vassaras?. Fostul mare cavaler al fluierului nu a ezitat: „Da, cu toată influența lui Vassaras. UEFA nu prea se joacă. Se consideră că arbitrul nu este în formă pentru a merge la această competiție”.

ADVERTISEMENT

Ion Crăciunescu crede că Istvan Kovacs poate rata Campionatul European: „Ori e superficial, ori e subordonat total”

Ion Crăciunescu a explicat de ce crede acest lucru: „Riscă foarte mult dacă mai are așa ceva pentru că UEFA se informează, repet. Știți că la UEFA se citește și presa, comentariile, tot. Se informează de ce se întâmplă cu fiecare arbitru internațional pe fiecare țară. Au oameni suficienți acolo”.

Și nu s-a oprit aici: „Da, el se joacă cu focul și păcatul cel mare este că el are calitate să fie un arbitru foarte bun. Dar ori e superficial, ori vine așa puțin cu nasul pe sus, tratează lucrurile ușor. Ori, repet, e subordonat total. Eu am spus”. 

ADVERTISEMENT

Andrei Vochin e convins că Istvan Kovacs va arbitra la Euro 2024: „Sunt zile și zile pentru un arbitru, la fel ca la fotbaliști”

Andrei Vochin nu este însă de aceeași părere cu Ion Crăciunescu: „E șansă foarte mare să fie la Euro, dar asta nu e niciun fel de surpriză pentru că Istvan Kovacs este foarte bine poziționat în ranking-ul european. A fost și la Campionatul Mondial selectat. N-a apucat să arbitreze, dar din zona europeană a fotbalului sunt selectați puțini arbitri față de un Campionat European.

Pentru mine surpriza mare e că ia amploare un astfel de eveniment și nu se judecă și din punct de vedere al arbitrului, așa cum judeci și din punct de vedere al jucătorului. Pentru că sunt zile și zile pentru un arbitru, ca la fotbaliști. Este un sportiv de performanță până la urmă, care poate fi ieșit din formă, poate avea o situație în spate pe care noi nu o știm.

ADVERTISEMENT

În momentul în care faci atâtea erori și într-o parte și în alta înseamnă că e ziua aceea în care nu îți ies lucrurile. Pentru astfel de meciuri să nu mai ajungi la Euro e ca și când van Dyke face un meci catastrofal ca meciul cu Arsenal și să nu mai fie în lotul Olandei”, a punctat Andrei Vochin.

Ion Crăciunescu spune că Istvan Kovacs ar putea pierde turneul final dacă va continua prestațiile slabe

ADVERTISEMENT