Sport

Pierdere grea pentru Olanda! Luuk de Jong s-a accidentat și ratează restul meciurilor de la EURO 2020

Olanda a pierdut al doilea jucător din lotul de EURO. După Donny Van de Beek și atacantul Luuk de Jong s-a accidentat și nu va mai juca la Turneul Final al CE.
23.06.2021 | 22:15
Pierdere grea pentru Olanda Luuk de Jong sa accidentat si rateaza restul meciurilor de la EURO 2020
ADVERTISEMENT

Olanda este cea mai ghinionistă echipă de la EURO 2020. Selecționerul Frank de Boer a pierdut deja doi jucători din lotul pentru Campionatul European.

Niciunul dintre fotbaliștii deveniți indisponibili nu s-au accidentat în timpul vreunui meci, ci la antrenamente.

ADVERTISEMENT

Luuk de Jong părăsește EURO 2020 după doar 10 minute pe teren

Olanda a trecut fără emoții de faza grupelor la EURO 2020, dar selecționerul de Boer nu are motive să fie liniștit. Jucătorii lui cad pe capete.

Primul a fost mijlocașul Donny Van de Beek care s-a accidentat încă înainte de startul Turneului Final al Campionatului European și nu a mai putut fi recuperat.

ADVERTISEMENT

Atacantul Luuk de Jong a devenit și e indisponibil după ce s-a accidentat la un antrenament. Fotbalistul legitimat la Sevilla a prins doar două minute în meciul de debut, contra Ucrainei, și alte 8 minute în meciul cu Austria.

La unul dintre ultimele antrenamente, atacantul de 30 de ani s-a accidentat, iar după ce a efectuat mai multe investigații, medicii naționalei batave au anunțat că acesta nu va mai fi disponibil pentru restul meciurilor de la Campionatului European.

ADVERTISEMENT

”Luuk de Jong este forțat să părăsească antrenamentele echipei naționale a Olandei. Atacantul de la Sevilla a suferit o accidentare la nivelul genunchiului în timpul antrenamentelor de marți.

Ca rezultat, jucătorul cu 38 de convocări la echipa națională nu va mai putea juca la acest Campionat European”, au transmis oficialii Federației Olandeze, prin intermediul unui comunicat.

ADVERTISEMENT

Start ezitant, calificare en fanfare

Trupa lui Frank de Boer a avut un start ezitant la actuala ediție a Campionatului European. Primul meci a fost cu Ucraina. După o primă repriză albă, s-au detașat la 2-0 în startul părții secunde, dar în doar 4 minute s-au văzut egalați. Salvarea a venit de la omul de bandă dreaptă, Dumfries.

A urmai apoi o victorie lejeră în fața Austriei, scor 2-1, în care același Dumfries a fost omul orchestră. Jucătorul de la PSV Eindhoven a scos un penalty și a dat golul care a adus liniștea la Amsterdam și calificarea în optimi.

În ultimul meci din grupă Olanda i-a stricat momentul retragerii din fotbal lui Goran Pandev. ”Portocala mecanică” nu a avut milă de nord macedoneni pe care i-au învins sec, cu 3-0.

ADVERTISEMENT