Life

Plaja aflată la doar o oră de București care atrage turiștii ca un magnet. Când ajungi aici, uiți de Mamaia

Există o plajă aflată la 30 de km de București care atrage turiștii ca un magnet. Pe lângă faptul că este foarte aproape, prețurile sunt mult mai mici decât pe litoral.
13.08.2022 | 08:45
Plaja aflata la doar o ora de Bucuresti care atrage turistii ca un magnet Cand ajungi aici uiti de Mamaia
Plaja aflată la doar oră de București care atrage turiștii ca un magnet. Foto: Colaj Fanatik / Facebook
ADVERTISEMENT

Puțini știu de acest colț de rai care se află la doar o oră de mers cu mașina față de Capitală. Unii turiști chiar spun că aceasta este o alegere mai bună decât litoralul românesc.

Turiștii, atrași ca un magnet de această plajă. E la o oră de Capitală

Pentru cei care nu au apucat să meargă la mare în acest an, dar și-ar dori o escapadă de weekend fără să petreacă prea mult timp în trafic, atunci aceștia pot alege plaja Gostinu, aflată la o oră și jumătate de București.

ADVERTISEMENT

Plaja Gostinu se află în județul Giurgiu, la granița cu Bulgaria, dar este o alegere foarte bună pentru cei care vor să îmbine utilul cu plăcutul și să nu petreacă prea mult timp în trafic, să nu cheltuiască prea mult pe carburant, care după cum bine știm, s-a scumpit extrem de mult sau pe o cazare piperată.

Turiștii spun că apa este perfectă pentru baie și mulți aseamănă atmosfera de aici cu cea de pe litoral, chiar dacă vorbim doar despre o bucată de plajă aflată la câțiva kilometri de București.

ADVERTISEMENT

Ceea ce îi încântă pe mulți dintre turiștii români, pe lângă faptul că este foarte aproape și nu trebuie să mai dea o mulțime de bani pe carburant, este că plaja de la Gostinu are prețuri mult mai bune.

Oamenii spun că aici trebuie doar să plătești combustibilul de la mașină, pentru că pot să aduci propriile băuturi de acasă, un prosop pe care să stai la plajă și inclusiv un pachet cu mâncare.

ADVERTISEMENT

Cât costă un șezlong sau o bere pe bucata de plajă

Aici există și șezlonguri pentru care trebuie să plătești 20 sau 30 de lei, un pahar de bere este 6 lei și prețul unui mititel este de 5 lei.

Există însă și voci care critică această plajă deoarece ea nu este amenajată ca la mare și nisipul nu este curățat de nimeni, iar tomberoanele sunt pline de gunoaie care pot zace acolo zile la rândul.

ADVERTISEMENT

Totuși, în jurul plajei sălbatice s-au deschis mai multe terase, iar comercianții spun că afacerile le merg foarte bine.

“Vânzările merg foarte bine. Este o zonă de pădure, foarte multă vegetaţie, tot ce vedeţi dumneavoastră aici sunt oameni care evadează dintre betoane, bucureşteni.

E foarte scăzută Dunărea, la Porţile de Fier apa este scăzută şi acolo, nu mai vine apă mai mare. Normal, plaja are undeva la vreo 30 de metri”, a declarat Viorel Coman, un comerciant, conform Observator.

ADVERTISEMENT