News

Plângere penală pe numele Gabrielei Firea: “Am depus denunț la DNA”

Pe numele Gabrielei Firea, fost ministru al familiei, a fost depusă o plângere penală la DNA. Demersul are legătură cu scandalul azilelor groazei din Voluntari.
28.07.2023 | 08:02
Plangere penala pe numele Gabrielei Firea Am depus denunt la DNA
Un europarlamentar USR a depus plângere penală la DNA pe numele Gabrielei Firea: ”Trebuie să răspundă”. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe a anunţat, joi, 27 iulie, că a depus o plângere penală la DNA pe numele Gabrielei Firea, fostul ministru al familiei, în cazul azilelor de bătrâni din județul Ilfov.

Un europarlamentar USR a depus plângere penală la DNA pe numele Gabrielei Firea: ”Trebuie să răspundă”

Deși a demisionat în urmă cu două săptămâni, Gabriela Firea încă este considerată a fi responsabilă de situația azilelor groazei din Voluntari. Pe numele fostului ministru a fost depusă o plângere penală la DNA.

ADVERTISEMENT

Autorul acestui demers în justiție, politicianul USR, Vlad Gheorghe, explică, pe Facebook, ce stă în spatele plângerii. ”Gabriela Firea trebuie să răspundă! Am depus denunț la DNA pentru abuz în serviciu împotriva senatoarei PSD, fosta ministră a Familiei care l-a avut angajat la cabinetul ei parlamentar pe Ștefan Godei, cel care deținea azilele groazei.

Am înștiințat procurorii anti-corupție despre fapta prevazută la articolul 297 C.pen. raportat la articolele 1 alin. (1) și art. 2 din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție”, explică europarlamentarul.

ADVERTISEMENT

Vlad Gheorghe este de părere că Gabriela Firea s-a autodenunțat în cazul Godei. ”După ce-a tot încercat s-o scalde că nu-l știa pe Godei, după ce toate firele din azilele groazei au dus clar către famiglia Firea-Pandele, senatoarea PSD a admis cu gura ei că a încălcat mai multe prevederi legale.

Angajatul Godei nu putea fi șoferul “colegilor” în perioada ianuarie 2021 – februarie 2023, trebuia să lucreze efectiv doar pentru Gabriela Firea – mic detaliu legal la care bag seama că baroneasa de Ilfov nu s-a gândit când a vorbit gura fără ea.

ADVERTISEMENT

Cel mai probabil, Firea a atestat în mod nereal prezența lui Godei la locul de muncă, prin semnarea foilor colective de prezență și neluarea măsurilor pentru sancționarea disciplinară, bașca prejudiciul din bani publici – salariul lui Godei timp de peste 2 ani”, scrie reprezentantul USR.

Reacția Gabrielei Firea după plângerea penală pe numele său

Ștefan Godei, patronul azilelor groazei, este în acest moment arestat preventiv. Deși fostul ministru a afirmat că nu îl cunoaște pe individ, mai multe documente au demonstrat faptul că Godei a fost angajat la cabinetul de senator al acesteia în perioada 2021 – 2023.

ADVERTISEMENT

La scurt timp după postarea europarlamentarului USR, Gabriela Firea a reacționat. Fostul ministru din Guvernele Ciucă și Ciolacu spune că tot ceea ce propagă cei de la USR reprezintă ”invenții”.

“Ca primar general am avut zeci de plângeri făcute de parlamentari, europarlamentari şi consilieri USR. Atât ştiu ei, să facă plângeri penale. Cu munca şi rezultatele pentru cetăţeni, nu au dat roade.

Nimic nu s-a dovedit din ceea ce au reclamat pentru că nu era nimic real. Doar invenţii! Instituţiile statului este normal să îşi facă datoria”, a declarat Gabriela Firea, la Antena 3.

ADVERTISEMENT