Life

Planta banală care te ajută să dormi mai bine. Mulți români o cumpără doar pentru că are un miros îmbietor

Floarea care e folosită pentru un somn odihnitor. E achiziționată de multă lume pentru parfumul ademenitor și pentru culoare.
11.11.2023 | 17:30
Planta banala care te ajuta sa dormi mai bine Multi romani o cumpara doar pentru ca are un miros imbietor
Floarea care e folosită pentru un somn odihnitor. E achiziționată de multă lume pentru parfumul ademenitor și pentru culoare. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Planta banală care te ajută să dormi mai bine. Mulți români o cumpără doar pentru că are un miros îmbietor, în special vara când câmpurile sunt invadate de mireasma ei. Care sunt proprietățile pe care le are asupra organismului.

Floarea care e folosită pentru un somn odihnitor. E achiziționată de multă lume pentru parfumul ademenitor și pentru culoare

Floarea care e folosită pentru un somn odihnitor încă din cele mai vechi timpuri când oamenii obișnuiau să umple pernele din dormitor cu ea. E achiziționată de multă lume pentru parfumul ademenitor și pentru culoare.

ADVERTISEMENT

Numeroase studii au evidențiat de-a lungul vremii că lavanda influențează sistemul nervos și promovează un dormit mai bun și mai relaxant. Aceasta este folosită ca un ajutor atunci când apar mici insomnii.

Specialiștii sunt de părere că planta îmbunătățește calitatea somnului și crește cantitatea de somn, care depinde în funcție de vârsta fiecărei persoane în parte. Potrivit dcmedical.ro, un adult are nevoie de cel puțin 8-9 ore de odihnă în fiecare noapte.

ADVERTISEMENT

Un bebeluș de până la 3 luni doarme între 14 și 17 ore, iar până la 11 luni odihna trebuie să se încadreze între 12 și 15 ore. Copiii între 1 și 2 ani dorm 11-14 ore, cei între 3 și 5 ani – 10-13 ore, iar între 6 și 13 ani au nevoie între 9 și 11 ore de somn.

Care sunt beneficiile lavandei asupra somnului

Lavanda are numeroase beneficii asupra somnului. Oamenii de știință susțin că planta crește nivelul de alertă din timpul zilei, în special când vine vorba de oameni care se confruntă adesea cu insomnii. Uleiul induce o stare de odihnă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, oboseala resimțită în fiecare dimineață va rămâne doar o amintire neplăcută. Floarea mai este folosită și pentru tratarea durerilor de cap. Lavanda se mai folosește și pentru nervozitate și neliniște.

Mai mult, se mai spune că are efecte pozitive asupra dispoziției, stresului, anxietății și depresiei. Aroma plăcută îndepărtează epuizarea nervoasă și crește activitatea mentală. În plus, planta de culoare mov reduce frecvența cardiacă.

ADVERTISEMENT

Un alt avantaj major avut asupra organismului este reducerea transpirației și reglarea bătăilor inimii. Lavanda tratează acneea și alte afecțiunii ale pielii și este un remediu ideal în rândul persoanelor care se confruntă cu căderea părului.

ADVERTISEMENT