Life

Planta care elimină cu succes umiditatea din casă. Se vinde la Dedeman cu doar 20 de lei

Floarea care te scapă definitiv de umiditatea din locuință. Se găsește în magazinele Dedeman la prețul de numai 20 de lei.
30.03.2024 | 17:40
Planta care elimina cu succes umiditatea din casa Se vinde la Dedeman cu doar 20 de lei
Floarea care te scapă definitiv de umiditatea din locuință. Se găsește în magazinele Dedeman la prețul de numai 20 de lei. Sursa foto: Pinterest / Facebook. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Planta care elimină cu succes umiditatea din casă. Se vinde la Dedeman cu doar 20 de lei, fiind foarte populară și versatilă. Poate fi amplasată în orice colț din spațiul interior, atât în dormitor, cât și în camera de zi.

Floarea care te scapă definitiv de umiditatea din locuință. Se găsește în magazinele Dedeman la prețul de numai 20 de lei

Floarea care te scapă definitiv de umiditatea din locuință. Se găsește în magazinele Dedeman la prețul de numai 20 de lei. Această plantă ornamentală se numește Chamaedorea elegans, cunoscută și sub denumirea de palmier pitic.

ADVERTISEMENT

Se păstrează în interior, având numeroase beneficii pentru aerul din casă. Studiile au demonstrat că are proprietatea de a filtra aerul din orice încăpere. În plus, contribuie la eliminarea gazelor nocive din locuință.

De asemenea, planta de interior nu trebuie să lipsească din niciun apartament pentru că este frumoasă, mereu verde și versatilă. Frunzele sale elegante cu o lungime de 30-60 cm se pretează foarte ușor în orice spațiu, chiar și locul de muncă.

ADVERTISEMENT

Frunzele palmierului pitic sunt divizate, înguste și de culoare verde închis, lucioase. Specialiștii mai spun că Chamaedorea elegans are o tulpină subțire și rotundă care poate crește până la înălțimi de maximum 120 cm.

Plantele care au trecut de vârsta de 5 ani pot face flori. Acestea apar sub forma unor ciorchini ramificați și au culoarea galbenă. Palmierul pitic nu este toxic pentru oameni și nici pentru animalele de companie, ceea ce îl face să fie foarte apreciat.

ADVERTISEMENT

Cum se îngrijește palmierul pitic

Palmierul pitic nu este foarte greu de îngrijit. Floarea de apartament prosperă în lumina indirectă a soarelui. Are nevoie de lumină moderată pentru a se dezvolta frumos și armonios. Dacă este expus direct în razele soarelui riscă să i se ardă frunzele.

Unii specialiști recomandă ca ghiveciul în care stă să fie rotit periodic pentru a se asigura în felul acesta creșterea uniformă pe toate părțile. Mai mult, planta se curăță regulat de frunzele uscate și îngălbenite de soare.

ADVERTISEMENT

De asemenea, e foarte important să se elimine praful de pe frunze în mod periodic. Din păcate, praful afectează capacitatea de fotosinteză. Praful de pe frunze se îndepărtează cu o cârpă umedă pentru a le menține mereu curate și sănătoase.

Cât despre udare aceasta se face întotdeauna de sus în jos. Palmierul pitic nu suportă să aibă apă la rădăcini. Se folosește numai apă la temperatura camerei pentru a se evita un șoc termic care poate afecta floarea.

ADVERTISEMENT