Life

Planta care îți înfrumusețează curtea, dar care e cât se poate de toxică. Multe femei o au în grădină fără să știe cât de mult își expun familia

Planta pe care mulți o au în curte, dar care este toxică. Te vei gândi de două ori înainte să plantezi acest arbore în propria grădină.
03.02.2024 | 16:00
Planta care iti infrumuseteaza curtea dar care e cat se poate de toxica Multe femei o au in gradina fara sa stie cat de mult isi expun familia
Planta care îți înfrumusețează curtea, dar care poate fi toxică. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Cei care au grădină se pot considera norocoși, pentru că dețin un spațiu pe care îl pot amenaja după bunul plac. Totuși, mare atenție la plantele alese, pentru că unele pot fi mai toxice decât altele.

Planta la care trebuie să fii atent dacă o ai în curte

O grădină ca în povești este visul multor persoane, dar mai ales al femeilor care vor să facă din curtea loc un loc magic, unde să se poată relaxa, citi o carte sau lua masa cu familia.

ADVERTISEMENT

Însă, venind vorba despre cei dragi, anumite plante, deși frumoase, pot fi toxice atât pentru oameni, cât și pentru animale. De pildă, oțetarul roșu este unul dintre arborii care arată minunat și atrage toate privirile cu frunzișul său colorat.

Este destul de des întâlnit în parcuri și grădini, mai ales că arată încântător pe tot parcursul anului. În timpul verii, aceasta are o statură verde și falnică. Totodată, toamna capătă o nuanță sângerie.

ADVERTISEMENT

Planta provine din America de Nord, iar în țara noastră se găsește, de obicei, în zonele de câmpie și de deal. Poate ajunge până la 9-10 metri înălțime. În plus, nu este foarte greu de îngrijit.

Cum se îngrijește

Unul dintre cele mai mari avantaje pe care le vei avea dacă plantezi un oțetar roșu în grădină este acela că rezistă la secetă și nu are nevoie să fie udat foarte des, spre deosebire de alte plante.

ADVERTISEMENT

Ba mai mult de atât, este de evitat să formezi prea multe bălți la rădăcină. Se dezvoltă bine în spații umbroase, dar nici lumina soarelui nu îl deranjează și nu este atacat prea des de boli și dăunători.

Ba mai mult de atât, copacul le oferă un mare dar celor care aleg să-l planteze lângă casă. Acesta atrage fluturii ca un adevărat magnet, înfrumusețând spațiul în care se află.

ADVERTISEMENT

Dar, mare atenție, căci specialiștii au dezvăluit faptul că, deși horticultorii îl recomandă, ce nu spun mulți atunci când vorbesc despre arborele numit oțetar roșu este că toate părțile sale sunt toxice, după cum notează glastra-cu-flori.blogspot.com. 

ADVERTISEMENT
Tags: