Life

Planta care plânge primăvara. Ce conțin, de fapt, lacrimile ei și ce beneficii au pentru sănătate

Specia despre care specialiștii spun că plânge în fiecare primăvară. Care este compoziția, dar proprietățile lacrimilor sale.
22.03.2024 | 18:35
Planta care plange primavara Ce contin de fapt lacrimile ei si ce beneficii au pentru sanatate
Specia despre care specialiștii spun că plânge în fiecare primăvară. Care este compoziția, dar proprietățile lacrimilor sale. Sursa foto: freepik. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Planta care plânge primăvara. Ce conțin, de fapt, lacrimile ei și ce beneficii au pentru sănătate. Procesul reprezintă o etapă din ciclul biologic anual și marchează momentul de trezire din faza de repaus și intrarea în vegetație.

Specia despre care specialiștii spun că plânge în fiecare primăvară. Care este compoziția, dar proprietățile lacrimilor sale

Specia despre care specialiștii spun că plânge în fiecare primăvară. Care este compoziția, dar proprietățile lacrimilor sale pentru organismul uman. Experții sunt de părere că au o importanță deosebită.

ADVERTISEMENT

Procesul începe undeva în luna martie, odată cu creșterea temperaturii solului, la 6-10 grade Celsius, la 25 de centimetru adâncime. Concret, acest fenomen neobișnuit se găsește la vița de vie, atât pe lemnul vechi, cât și la coardele de un an (tinere).

În fiecare primăvară rădăcinile plantei încep să preia din sol apă și elemente nutritive. Acestea sunt conduse la toate părțile din plantă. Pentru că tăierile se fac de agricultori în uscat, vasele conductoare sunt secționate.

ADVERTISEMENT

În felul acesta prin rănile produse începe să se elimine seva. Specialiștii susțin că are multe calități medicinale, descrise minuțios în manualele de medicină naturistă. Denumirea științifică este de „lacrimile viței de vie”.

Ce proprietăți au lacrimile viței de vie

Lacrimile viței de vie au foarte multe proprietăți benefice pentru sănătate. Ele au proprietăți antiseptice, antiinflamatoare, diuretice, detoxifiere și antioxidante. Seva eliminată prin plâns la această plantă este denumită popular lacrimi.

ADVERTISEMENT

Specialiștii spun că este compusă atât din substanțe anorganice (minerale, macroelemente și microelemente), cât și organice, preluate din butuc (zaharuri, hormoni). În plus, efectul antiseptic poate să crească rezistența ochilor și pielii în fața infecțiilor.

În medicina tradiţională seva viţei de vie poartă denumirea de „apă vie”. Aceste picături sunt folosite încă din cele mai vechi timpuri pentru a proteja sănătatea ochilor pentru că conțin viniferin, un antioxidant de 62 ori mai eficient decât vitamina C.

ADVERTISEMENT

Colectarea sevei de la vița de vie, care seamănă cu niște picături de apă, se face în sticluțe care se leagă la capătul ramurilor tăiate. Lacrimile viței de vie se păstrează în sticle curate, închise la culoare și astupate ermetic.

ADVERTISEMENT