Life

Planta care te scapă rapid de șoareci și șobolani. Mulți români o au în bucătărie, dar puțini știu la ce este bună

Această plantă te scapă rapid de șoareci și șobolani. Deși mulți români o au în bucătărie, puțini știu la ce este bună cu adevărat.
02.12.2023 | 14:00
Planta care te scapa rapid de soareci si sobolani Multi romani o au in bucatarie dar putini stiu la ce este buna
Planta care te scapă rapid de șoareci și șobolani. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Există o plantă care te scapă rapid de șoareci și șobolani. Mulți români o au în bucătărie, dar puțini știu la ce este bună cu adevărat. În realitate, aceasta are o mulțime de beneficii și nu doar pentru organism.

Planta care te scapă rapid de șoareci și șobolani

Cauți o plantă care te scapă rapid de șoareci și de șobolani? Află că există. Mai mult de atât, această metodă nu este una toxică pentru tine și nici pentru cei mici, astfel că vei scăpa de stres, spre deosebire de situația în care folosești produse din comerț.

ADVERTISEMENT

Ce plantă te scapă rapid de șoareci și de șobolani? Banalul mușețel, pe care sigur îl ai în bucătărie, poate face minuni. În general, această plantă este folosită în ceaiuri și de asemenea, are și alte beneficii pentru organism.

Ce nu știu mulți însă este că mușețelul te scapă de șoareci și de șobolani. Cum funcționează? Florile sale albe oferă un miros plăcut oamenilor. De cealaltă parte, rozătoarele nu îl suportă deloc.

ADVERTISEMENT

Astfel, dacă atârni buchete de mușețel în anumite colțuri din casă, vei avea doar de câștigat. Mirosul acestei plante este respingător pentru dăunători. Astfel, îi va ține departe de casa ta, arată santeplusmag.com.

Planta banală care ține rozătoarele departe

Și nu doar mușețelul te scapă rapid de șoareci și de șobolani. O altă plantă pe care o găsești ușor chiar și în păduri și pe care nu e nevoie să o cumperi din comerț are un efect similar.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre soc. Pe cât de bun este în ceai, pe atât de toxic este pentru rozătoare. Mai exact, rădăcinile de șoc conțin o otravă puternică. De cealaltă parte, florii emană o aromă la fel de puternică.

Practic, socul funcționează ca un insecticid natural. Respinge șoarecii, șobolanii, dar și alți dăunători. Astfel, îl poți ține atât în casă, cât și în curte. Mirosul său este puternic, iar efectele sunt extraordinare.

ADVERTISEMENT

De altfel, socul era folosit încă din cele mai vechi timpuri de către agricultori. Pentru ca plantele să nu fie afectate, iar dăunătorii să fie ținuți la distanță, socul era de mare ajutor. Acesta poate fi folosit atât pur, că și diluat în apă, dar în părți egale.

ADVERTISEMENT