Life

Planta de apartament care devine un real pericol. Conține o substanță toxică, care poate face rău celor din jurul ei. Evită să o ții în casă, deși are un aspect plăcut

Planta pe care nu este bine să o ții în apartament. Conține o substanță toxică ce poate deveni periculoasă pentru sănătate.
28.12.2023 | 20:48
Planta de apartament care devine un real pericol Contine o substanta toxica care poate face rau celor din jurul ei Evita sa o tii in casa desi are un aspect placut
Planta pe care nu este bine să o ții în apartament, Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Florile fac parte din viața noastră și fie că sunt în buchet sau în ghiveci, ne înseninează ziua. Multe dintre ele au proprietăți neașteptate, dar există și unele de care ar trebui să te ferești. Află care este planta pe care nu ar trebui să o ții în apartament.

Planta pe care nu trebuie să o ții niciodată în apartament

În timp ce unele plante aduc noroc, iar altele purifică aerul, există și flori pe care ar trebui să le eviți. Chiar dacă arătă bine și se încadrează perfect în apartament, oferindu-ți impresia că ești în aer liber, trebuie să fii foarte atent atunci când le alegi.

ADVERTISEMENT

Unele dintre acestea se pot dovedi otrăvitoare și periculoase pentru sănătate atunci când sunt așezate în diferite camere. Medicii susțin că trebuie tratate cu precauție.

Astfel că, una dintre plantele cu care trebuie să ai grijă este chiar iedera englezească. Aceasta este o liană care rămâne verde tot timpul și are frunze pestrițe, cu dungi albe sau galbene.

ADVERTISEMENT

Nu este deloc greu să ai grijă de ea. Se descurcă fără probleme în lumina directă a soarelui, dar la fel de bine rezistă și la umbră. Totuși, trebuie transplantată numai cu mănuși.

Seva din iedera englezească este toxică și poate duce la iritații grave ale pielii. Simptomele care are trebui să te îngrijoreze și să te facă să ceri părerea unui specialist includ: pete roșii strălucitoare, mâncărimi, bășici sau vezicule, notează exquis.ro. 

ADVERTISEMENT

Ține-o departe și de animale

În plus, dacă ai animale de companie, atunci trebuie să știi că iedera englezească nu le face nici lor bine. Prin urmare, trebuie să te asiguri că pisica sau cățelul tău nu intră în contact cu această plantă.

Acestea pot manifesta reacții asemănătoare cu cele ale oamenilor sau chiar mai rele, însemnând că prietenii necuvântători se pot confrunta cu: vărsături, dureri abdominale, hipersalivare şi diaree, dar chiar și cu paralizia.

ADVERTISEMENT

„Iedera poate duce la erupţii şi, dacă este consumată, poate duce chiar şi la probleme de respiraţie sau chiar la paralizie‟, a declarat Leslie Vincent, expert horticultor, conform gds.ro.

ADVERTISEMENT
Tags: