Life

Planta din Biblie, care ajută la “curăţirea trupului, a sufletului și a minții”, se cultivă și în România. Se spune că are o mare putere, e bine s-o ai în grădina ta

Planta din Biblie care ajută la curățirea trupului și sufletului. Aceasta se cultivă inclusiv și la noi în țară și are o putere mare.
22.10.2023 | 18:52
Planta din Biblie care ajuta la curatirea trupului a sufletului si a mintii se cultiva si in Romania Se spune ca are o mare putere e bine so ai in gradina ta
Planta din Biblie care se cultivă și în România. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Planta din Biblie care ajută la “curăţirea trupului, a sufletului și a minții”. Aceasta se cultivă și la noi în țară și este bine să o ai în grădină!

Planta din Biblie care se cultivă și în România

Planta din Biblie care se cultivă și în România. Se spune despre ea că ajută la “curăţirea trupului, a sufletului și a minții”. Este foarte bine să o pui la tine în grădină.

ADVERTISEMENT

Planta de isop a fost mereu asociată cu curățenia trupului și a sufletului, spune directorul de la Banca de Resurse Gentice Vegetale Buzău. Se spune chiar că el era folosit în cazul bolnavilor de lepră. Nu în ultimul rând, isopul este o plantă medicinală.

Isopul a fost utilizat tradițional în medicina populară pentru proprietățile sale antioxidante, antiinflamatoare și antimicrobiene. Se crede că are beneficii pentru sistemul digestiv și respirator.

ADVERTISEMENT

„Dintotdeauna, Isopul a fost asociat cu curățenia trupului, a minții și a sufletului. Aromele lui subtile sfidau neputința leproșilor și a caselor ce strigau după curățare și iertare (Leviticul 14:4-7).

Simbolul al purificării și iertării, Isopul a amintit credincioșilor de spălarea sufletului și curățarea păcatelor.
Este o plantă medicinală, terapeutică, simplă, dar atât de puternică. Vă invit să o descoperiți, să o creșteți în grădini și să o folosiți pentru toate atributele cu care a fost înzestrată”, a scris Costel Vînătoru.

ADVERTISEMENT

Cum să plantezi isop la tine în grădină

Isopul preferă locurile însorite, așa că alegeți un loc care să primească cel puțin 6-8 ore de soare pe zi.  Solul ar trebui să fie bine drenat. Isopul se dezvoltă cel mai bine în soluri sărace, uscate și nisipoase.

Puteți planta isopul fie prin semințe, fie achiziționând plante gata crescute. Dacă plantați prin semințe, semănați-le înainte de ultimul îngheț.

ADVERTISEMENT

Adâncimea optimă pentru semințe este de aproximativ 3 mm. Acoperiți semințele cu un strat subțire de pământ și udați-le bine. Semănarea se poate face primăvara sau toamna.

Dacă utilizați plante gata crescute, plantați-le în gropi pregătite înainte, cu un spațiu de aproximativ 30-45 cm între plante.

ADVERTISEMENT