Life

Planta pe care mulți români adoră s-o mănânce a ajuns mai scumpă decât carnea de pui. Un singur kilogram costă 20 de lei

Planta pe care românii adoră să o mănânce, dar care costă mai mult decât carnea de pui. Trebuie să achiți 20 lei pe un kilogram.
16.02.2024 | 07:43
Planta pe care multi romani adora so manance a ajuns mai scumpa decat carnea de pui Un singur kilogram costa 20 de lei
Planta se poate găti în mai multe feluri de mâncare. Sursa foto: captură TikTok.
ADVERTISEMENT

Ni se spune zilnic de către specialiști să mâncăm fructe și legume, dar mai ales pe acestea din urmă, fiindcă sunt bogate în nutrienți. Însă, ce este de făcut în situația în care nu-ți permiți să cumperi una dintre legume, deoarece este mai scumpă chiar și decât carnea de pui?

Ce plantă adorată de români costă mai mult decât carnea de pui

În serele agricultorilor români, dar și în piețe și în supermarketuri se găsesc deja toate ingredientele unei salate verde de vară, compusă din: ceapă vede, frunză de ceapă verde, mărar sau spanac. Însă, chiar dacă sunt sănătoase, unii români se uită de două sau mai multe ori la costurile lor.

ADVERTISEMENT

Producătorii, între timp, sunt încântați de recoltele care le-au ”înflorit” până acum. ”A fost mai repede anul asta. Am pus ceapă, usturoi, spanac, salată, urmează ridichile, morcovii semănaţi. Pun balegărm unde facem căldura am semănat deja răsadurile pentru a doua recoltă.

Preţurile au rămas la fel, nu putem mai mult să cerem, omul nu are de unde că mai întâi îşi plateste facturile şi apoi ce rămâne îşi ia de mâncare”, a declarat pentru Obervator Claudiu Buciuam, producător.

ADVERTISEMENT

Un kilogram de spanac costă 20 de lei, mai scump decât carnea de pui

De cum pleacă din gospodăriile producătorilor, fructele și legumele ajung să aibă prețuri de două sau chiar și de trei ori mai mult, în piețe și în supermarketuri. De exemplu, un kilogram de spanac valorează până la 20 de lei acum. Prețul este mai mare chiar și decât carnea de pui.

”E mai bine în piaţă şi trebuie să ajutăm şi producătorii noştri şi să rămână banii la noi în ţară şi să nu cumpărăm de afară toate porcăriile”, a spus o altă persoană, surprinsă prin piață, la cumpărături.

ADVERTISEMENT

Să facem o comparație a unui kilogram de spanac  cu carnea de pui pe care  o găsim în aceste momente pe rafturile de la Mega Image, un supermarket care are de obicei costuri mai ridicate decât retailerii competitori.

La Mega Image, conform site-ului oficial, o caserolă de aripi de pui costă 16 lei, una de pulpe superioare cu os și piele costă 18 lei, o pulpă de pui cu os și piele 14, 39 lei, iar o caserolă de 500 de grame cu carne tocată de pui are un preț de 10, 49 lei.

ADVERTISEMENT

Având în vedere cele enumerate, apare în mod inevitabil întrebarea cum să mănânci sănătos, în condițiile care buzunarul nu-ți permite. Nu mulți români sunt dispuși să dea 20 lei pe un kilogram de spanac. Pensionarii, de exemplu, cu venituri sub 1500 de lei.

ADVERTISEMENT
Tags: