News

Planul PSD după preluarea portofoliului de premier: reducere cu 15% a impozitării muncii. Ce se întâmplă cu taxa de solidaritate

PSD își face deja planurile de guvernare după ce portofoliul de premier va fi preluat de Marcel Ciolacu. Printre acestea sunt și reducerea cu 15% a impozitării muncii.
01.02.2023 | 21:44
Planul PSD dupa preluarea portofoliului de premier reducere cu 15 a impozitarii muncii Ce se intampla cu taxa de solidaritate
PSD promite o reducere cu 15% a impozitării muncii, după ce va da premierul. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Teoretic, la finalul lunii mai, în coaliția PNL-PSD va avea loc rotația premierilor. Nicolae Ciucă îi va lăsa locului lui Marcel Ciolacu la Palatul Victoria. Social democrații își fac deja planurile de guvernare.

PSD promite o reducere cu 15% a impozitării muncii, după ce va da premierul

Deși se vor afla în echipă cu PNL și UDMR, cei de la PSD admit că, în momentul în care vor da premierul, au în plan să imprime o anumită linie în Executiv.

ADVERTISEMENT

Astfel, social-democraţii țintesc o reducere cu 15% a impozitării muncii. De asemenea, cu Marcel Ciolacu la Palatul Victoria, se va mări aria de aplicare a taxei de solidaritate care în acest moment este pusă doar companiilor de energie.

Despre aceste planuri a vorbit, miercuri seara, deputatul Gabriel Zetea, la Prima News. El a mai spus că ”PSD nu şi-a ascuns niciodată intenţia unui impozit progresiv, ne dorim reducerea impozitării muncii, în România. În acest moment, un angajat este impozitat prea mult, cu toate taxele pe salariul brut. E important mai ales în această perioadă de criză.

ADVERTISEMENT

PSD îşi doreşte o reducere a impozitării muncii. În momentul în care vom avea un premier care să poată să imprime o anumită linie (..) am dori o reducere cu 15% a impozitării muncii”.

Zetea a recunoscut că acest plan ”este un deziderat ambiţios şi asta va genera un gol la buget, care trebuie suplinit din altă parte”.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă cu taxa de solidaritate

În decembrie 2022, Guvernul a emis o Ordonanță de Urgență prin care firmelor mari din energie li se aplica o așa-numită ”taxă de solidaritate”.

După ce va prelua postul de premier, PSD urmărește lărgirea sferei de aplicare a taxei.

”Propunere PSD, în urma calculelor Ministerului Finanţelor, ANAF, este de a lărgi aria de aplicare a taxei de solidaritate care în acest moment este pusă companiilor de energie.

ADVERTISEMENT

Vorbim doar de companiile peste 100 de milioane de euro şi nu sunt foarte multe în România”, a mai spus parlamentarul social-democrat.

ADVERTISEMENT