News

Planul Roșu, activat în județul Timiș. Un autobuz s-a ciocnit cu un autotren

Autoritățile au activat Planul Roșu de intervenție în județul Timiș. Un accident rutier s-a produs între un autotren și un autobuz
23.01.2024 | 14:26
Planul Rosu activat in judetul Timis Un autobuz sa ciocnit cu un autotren
Un autobuz și un autotren s-au ciocnit Sursa foto: Opinia Timișoarei / Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

ISU Timiș intervine la locul unui accident rutier produs între un autotren și un autobuz. Autoritățile au activat Planul Roșu de intervenție pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

Planul Roșu, activat în județul Timiș

”Timiș – localitatea Sânandrei – accident rutier produs între un autotren și un autobuz. Pentru asigurarea asistenței medicale de urgență tuturor persoanelor implicate, la nivelul județului Timiș a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

ADVERTISEMENT

La locul evenimentului au fost alocate: 3 mașini de stingere, 3 echipaje de descarcerare, 3 autospeciale pentru transport victime multiple, 1 ambulanță SMURD și 9 ambulanțe SAJ, 2 microbuze (pentru preluare personal medical) și 1 elicopter SMURD. Misiunea este în dinamică”, a informat ISU Timiș.

Accidentul s-a produs marți după-amiaza pe șoseaua ce leagă Timișoara de Arad, in apropiere de Orțișoara. În autocar se aflau 18 călători, relatează Opinia Timișoarei.

ADVERTISEMENT

Potrivit primelor informații, cel puțin 11 oameni au fost răniți, iar șoferul autocarului, de cetățenie turcă, a rămas încarcerat.

”La nivelul ISU Timiș s-a activat Planul Roșu de intervenție ca urmare a unui accident rutier produs pe DN 69, între un autobuz, în care se aflau 18 persoane, dintre care conducătorul a rămas încarcerat și un autotren, în care se afla doar conducătorul. Din primele informații, au rezultat 11 victime (cei doi conducători și 9 pasageri din autobuz)”, transmit reprezentanții ISU Timiș.

ADVERTISEMENT

Traficul între Timișoara și Arad este blocat. Pe ambele sensuri s-au format coloane de mașini pe kilometri.

”Un tir condus de un bărbat, circula pe DN69 spre Orțișoara, iar la intersecție cu DJ692 ar fi efectuat viraj la stânga spre Sânandrei, moment în care a intrat în coliziune cu un autobuz care circula din sensul opus, adică dinspre Orțișoara.
În autobuz se aflau 18 pasageri. În urma impactului au rezultat 11 victime, ambii conducători auto și 9 pasageri din autobuz.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, au transmis reprezentanții IPJ Timiș.

ADVERTISEMENT