News

Planul roșu de intervenție, activat în Ialomița. Patru răniți într-un accident, inclusiv un copil de 14 ani

Un accident în Ialomița a necesitat activarea planului roșu de intervenție. Patru persoane au fost rănite, printre care un copil de 14 ani.
24.10.2022 | 10:32
Planul rosu de interventie activat in Ialomita Patru raniti intrun accident inclusiv un copil de 14 ani
Accident cumplit în Ialomița. Foto: Observatornews.ro
ADVERTISEMENT

Pe lista răniților se află inclusiv un copil de 14 ani, după ce trei autoturisme au fost implicate în acest accident. În total, opt persoane se aflau în aceste autoturisme.

Accident în Ialomița, patru răniți

Accidentul s-a produs între localitățile Coșereni și Movilița, astfel că ISU Ialomița a activat planul roșu de intervenție, pentru optimizarea misiunii, conform Observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

La fața locului au fost trimise cinci echipaje operative din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia. Mai exact e vorba de o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare, o autospecială de transport personal și victime multiple și două ambulanțe SMURD.

De asemenea, la fața locului au ajuns patru echipaje ale SAJ Ialomița, trei fiind de tip B și una de tip C. Ajunși la fața locului, salvatorii au constatat că o persoană adultă era încarcerată. După ce au scos-o dintre fiarele contorsionate, salvatorii au predată persoana echipajului SAJ pentru a-i acorda ajutorul necesar.

ADVERTISEMENT

“În urma evenimentului rutier au rezultat patru victime: trei adulţi şi un copil cu vârsta de aproximativ 14 ani, conştiente, cooperante. O persoană adultă a fost găsită încarcerată. După extragerea acesteia dintre fiarele contorsionate ale autoturismului, a fost predată echipajului SAJ.

Toate cele patru victime au fost evaluate şi monitorizate de echipajele medicale aflate la locul solicitării, ulterior fiind transportate la Spitalul Municipal Urziceni”, este precizat într-un comunicat de presă al ISU Ialomiţa.

ADVERTISEMENT

Conform comunicatului ISU, planul roșu de intervenție a fost activat la ora 5:45, la nivelul județului Ialomița. Planul a fost dezactivat la ora 6:15.

În urmă cu o lună, tot în Ialomița, trei persoane printre care doi copii, au fost rănite într-un accident similar. Accidentul s-a produs și atunci în localitatea Coșereni, fiind implicate două autoturisme.

ADVERTISEMENT

”După acordarea primului ajutor medical la faţa locului, victimele, care erau conştiente şi cooperante, au fost transportate la Spitalul Municipal Urziceni pentru investigaţii medicale suplimentare”, transmitea ISU Ialomița.

ADVERTISEMENT