News

Un preot controversat, infarct în timpul slujbei! A fost solicitată intervenția elicopterului SMURD

Un preot de doar 38 de ani, din județul Vaslui, a suferit un infarct în timpul slujbei de duminică, pentru salvarea lui fiind solicitată intervenția elicopterului SMURD.
09.10.2022 | 13:23
Un preot controversat infarct in timpul slujbei A fost solicitata interventia elicopterului SMURD
Preotul Adrian Buimac (mijloc), personaj controversat pentru slujb ade comemorare a mareșalului Ion Antonescu, a suferit un infarct în timpul slujbei de duminica / Foto: Captura Vaslui TV
ADVERTISEMENT

Preotul Adrian Buimac, de doar 38 de ani, a suferit un infarct în timpul slujbei de duminică, 9 octombrie 2022. El este preotul paroh din Moara Grecilor, zonă a orașului Vaslui și i s-a făcut rău în timpul predicii.

Preotul din Vaslui, infarct în timpul slujbei

Preotul de doar 38 de ani, Adrian Buimac, ca paroh din Moara Grecilor, ținea obișnuita slujbă de duminică în biserica pe car eo păstorește. Dintr-o dată, lui i s-a făcut rău, iar enoriașii au apelat la numărul de urgență 112.

ADVERTISEMENT

”La fața locului a ajuns un echipaj de terapie intensivă mobilă. Au fost începute manevrele de resuscitare, iar în sprijin a fost solicitat elicopterul SMURD”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu, citat de Libertatea.

Intervenția a fost cu atât mai dificilă cu cât, pare-se, el a fost găsit de cei de la SMURD în stop cardio-respirator. După ce, inițial, el a fost resuscitat, situația s-a complicat și mai mult, preotul Adrian Buimac suferind al doilea stop cardio-respirator la scurt timp după ce inima începuse din nou să bată.

ADVERTISEMENT

Din fericire, cea de-a doua resuscitare a avut efectele dorite, iar starea preotului de doar 38 de ani a fost stabilizată suficient pentur ca medicii să se încumete să ceară să fie transportat la spital.

Preotul Adrian Buimac a fost preluat, de urgență, de un elicopter SMURD și a fost transportat la o clinică de specialitate din județul Iași, mai informează, conform sursei citate, oficialii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență din Vaslui.

ADVERTISEMENT

Preotul care a făcut infarct, personaj controversat

Preotul Adrian Buimac, parohul din Moara Grecilor din Vaslui, este un personaj controversat în lumea bisericească. Conform publicațiilor din Vaslui precum Știri Est sau Vremea Nouă, el este acuzat de mai multe nereguli în ceea ce privește activitatea sa.

Acum mai bine de un an, alături de alte fețe bisericești, preotul Adrian Buimac a fost cercetat penal pentru că a luat parte la o slujbă de comemorare a mareșalului Ion Antonescu, personalitate catalogată, conform legii românești, ca fiind criminal de război.

ADVERTISEMENT

La Judecătoria Vaslui era, la acea vreme, înregistrată o plângere penală (și) pe numele preotului, Alexandru Muraru, reprezentantul special al Guvernului pentru combaterea antisemitismului și xenofobiei reclamând că a fost încălcată legislația cu privire la promovarea în public cultul persoanelor vinovate de sâvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității, de crime de război.

”Ceremonia religioasă a fost urmată de o serie de alocuțiuni, cele mai multe fiind o deșănțată elogiere a unei persoane condamnate pentru crime de război și crime împotriva umanității, la adresa a sute de mii de civili. Membri ai clerului, cadre militare în rezervă, istorici au glorificat un criminal de război făcând apologia unui personaj care a pus la cale, în anii 40, un întreg plan de exterminare a populației evreiești.

Atrag atenția că ceea ce s-a întâmplat în lăcașul de cult este o încercare de reabilitare a unui criminal de război, o acțiune ilegală și incalificabilă”, a spus Alexandru Muraru, citat de Vremea Nouă.

ADVERTISEMENT
Tags: