Fotbal international

Planurile de viitor ale lui Claudiu Keseru: „Mă văd antrenor-formator, un soi de Serge LeDizet“

19.05.2020 | 16:39
Planurile de viitor ale lui Claudiu Keseru Ma vad antrenorformator un soi de Serge LeDizet
ADVERTISEMENT

Claudiu Keşeru, atacantul naţionalei şi al lui Ludogoreţ Razgrad, a oferit un amplu interviu pentru pagina oficială a lui FC Nantes, clubul care l-a lansat în fotbalul mare. Ar vrea să devină antrenor, iar modelul lui este fostul tehnician de la Nantes.

Keşeru: „Am început deja şcoala de antrenori“

Atacantul naţionalei, care pe 2 decembrie va împlini 34 de ani, a părăsit România la 16 ani şi jumătate pentru a se alătura trupei din Nantes. Acum, 17 ani mai târziu, „canarii“ nu l-au uitat şi au realizat un interviu amplu pe site-ul oficial.

ADVERTISEMENT

„Sunt foarte bine. Cred că Bulgaria a fost cel mai bun loc posibil în această pandemie. Am putut să ies să alerg des de acasă până la centrul de antrenament, 14 kilometri dus-întors. Făceam asta de 6 ori pe săptămână. Parcurile au fost deschise, deci puteam să ies să mă plimb singur, nu în grup, dar a fost bine.

La început, trebuia într-adevăr să limităm călătoriile, dar în scurt timp, dat fiind numărul mic de cazuri din ţară şi niciunul în Razgrad, totul a devenit mai relaxat. Deja de o săptămână am început antrenamentele colective“, şi-a început Keşeru povestea.

ADVERTISEMENT

Atacantul s-a arătat extrem de mulţumit de rezultatele echipei sale. Chiar dacă a schimbat 3 antrenori în acest sezon, Ludogoreţ nu a pierdut niciun meci în campionat, având 16 victorii şi 7 remize, iar în Europa League a ajuns până în şaisprezecimi, eliminată fiind de Inter cu 4-1 la general. De asemenea, în plan personal, cele 12 goluri din campionat îi sunt pe plac.

Serge LeDizet, amintiri frumoase şi model de urmat

Atacantul a fost întrebat şi dacă îşi aminteşte de sosirea la Nantes. Fără să ezite, a răspuns: „Mi-aduc aminte foarte bine. Serge LeDizet şi Jacky Soulard m-au luat sub aripa lor, împreună cu părinţii mei. Soulard m-a aşteptat la aeroport cu fratele lui Christian Karambeu. A fost ghidul meu la Nantes. Am o mulţime de amintiri frumoase, în special legate de numele lui Serge LeDizet. El este, fără îndoială, cel care m-a marcat cel mai tare aici, la Nantes“.

ADVERTISEMENT

„Am avut norocul să intru într-un grup extraordinar, cu oameni care au vrut să mă ajute. Dar recunosc, eram încăpăţânat. Nu am ascultat de nimeni şi făceam totul după capul meu. Colegi ca Landreau, DaRoche şi alţii au încercat să-mi dea sfaturi, dar eram în perioada mea de nebunie. Mai târziu am înţeles că aveau dreptate“, a mărturisit Keşeru despre debutul în prima ligă franceză.

Keşeru: „Am plâns multe nopţi în cantonament, dar aş face-o din nou“

Nu totul a fost lapte şi miere în perioada pertrecută la clubul francez. În prima parte acolo, nopţile de singurătatea, departe de familie s-au dovedit extrem de grele, după cum recunoaşte şi atacantul: „Totuși, dacă ar fi să retrăiesc acea perioadă, aș repeta alegerea, chiar dacă am plâns multe nopți în camera de la cantonament în primele două, trei luni. Au fost clipe unice care mi-au întărit caracterul. Am venit ca un copil și am plecat ca bărbat, pregătit să înfrunt viața“.

ADVERTISEMENT

N-a uitat nici de planurile de viitor. Recunoscut ca un simpatizant al matematicilor încă din vremea în care juca pentru Nantes, atacantul a fost întrebat dacă nu i-ar surâde ideea de a devenit profesor de matematică. Sau, de ce nu, de limbi străine, că tot vorbeşte mai multe.

La bulgari, până în 2022

„E adevărat că iubeam matematica de la o vârstă fragedă şi că vorbesc cinci limbi străine. Dar, serios vorbind, aş vrea să combin toate lucrurile care-mi plac şi să le transform într-o carieră de antrenor. Am început deja să studiez şi, peste timp, mă văd un fel de antrenor-formator, un soi de Serge LeDizet“.

La finalul lunii aprilie, Claudiu Keşeru a semnat prelungirea contractului cu Ludogoreţ până în 2022. „Sunt foarte fericit să-mi continui cariera la Ludogoret. Sunt de cinci ani la acest club și simt că m-am născut aici. Cred că eu şi de coechipierii mei avem foarte multe de oferit lui Ludogoreț“, mărturisea atacantul conform presei bulgare.

ADVERTISEMENT