News

Schimbări la STB. Călătoriile, plătite cu cardul în toate mijloacele de transport

Societatea de Transport București (STB) anunță că biletul de călătorie va putea fi plătit cu cardul bancar în toate mijloacele de transport, și nu doar în autobuzele noi, așa cum era până acum.
31.01.2022 | 15:50
Schimbari la STB Calatoriile platite cu cardul in toate mijloacele de transport
Calatoriile STB, platite in toate mijloacele de transport cu cardul bancar. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

STB a luat această măsură pentru a facilita modalitatea de plată a unei călătorii cu mijloacele de transport în comun. Totodată, prin noua regulă nu va mai fi necesară achiziționarea unui card obișnuit de transport.

”Până acum, această facilitate era disponibilă doar în autobuzele noi Otokar și Mercedes Hibrid. Pentru a permite tuturor cetățenilor să își achite rapid și ușor călătoria, chiar dacă nu dețin un card de transport, indiferent de tipul de vehicul utilizat – tramvai, troleibuz sau autobuz de generație veche, STB SA a demarat la finalul anului 2021 procedura de achiziție a acestui serviciu”, anunță STB printr-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

Directorul STB: ”Se pot folosi cu ușurință dispozitive asociate unui card bancar”

De asemenea, Adrian Criț, directorul companiei, precizează că inclusiv dispozitive care includ cardul bancar se vor putea folosi în toate mijloacele de transport în comun, din Capitală.

”Utilizatorii noștri așteaptă simplificarea procesului de plată și integrarea tehnologiei în rutina lor zilnică.

ADVERTISEMENT

Ei pot folosi cu ușurință dispozitive ca telefonul mobil sau smartwatch-urile asociale unui card bancar pentru a achita călătoria direct la validatorul din vehicul, fără grija unui card de transport sau deplasarea la un centru de vânzare”, a spus directorul General STB SA,  Adrian Criț, citat de compania de transport.

STB mai punctează faptul că noua modificare este o consecință a situației pandemice, de la nivel internațional. Criza creată de coronavirus a afectat inclusiv piața de componente electronice și numărul mare de echipamente de care are nevoie STB.

ADVERTISEMENT

”Un alt avantaj al acestei soluții de digitalizare a serviciilor de plată este acela că validatoarele permit atât plata cu cardul bancar, cât și plata cu cardul de transport.

Termenul de implementare a serviciului de plată cu cardul bancar direct în vehicule este de 180 zile, condiționat și de situația pandemică la nivel internațional ce a afectat piața de componente electronice și implicit numărul mare de echipamente necesare pentru tot parcul STB SA”, a mai anunțat compania.

ADVERTISEMENT

Totodată, prin această schimbare a STB o persoană nu va mai fi nevoită să aștepte la cozi interminabile, la casele de bilete. Totul are loc la câteva zile după o grevă a STB, prin care sindicaliștii cereau salarii mai mari și condiții mai bune de muncă.

Întreg evenimentul a fost orchestrat de Vasile Petrariu, liderul sindicatului reprezentativ din STB. Luni, 31 ianuarie,  consilierii generali ai Capitalei se întrunesc în cadrul unei ședințe în care se va discuta, printre altele, demisia lui Vasile Petrariu.

Vasile Petrariu anunța pe 24 ianuarie că va demisiona din funcţia de consilier general, dar și din PSD. El a motivat că protestul angajaților STB nu a fost unul politic.

ADVERTISEMENT