Life

Platforma de socializare adorată de români, dar și de străini s-a închis definitiv. Omegle nu mai funcționează de astăzi

Platforma de socializare adorată de români, dar și de străini care s-a închis pentru totdeauna. Omegle nu va mai funcționa niciodată!
10.11.2023 | 13:44
Platforma de socializare adorata de romani dar si de straini sa inchis definitiv Omegle nu mai functioneaza de astazi
Platforma de socializare adorată de români, dar și de străini s-a închis definitiv. Sursă foto: Omegle.com, Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Platforma de socializare adorată de români, dar și de străini care s-a închis. Omegle nu mai funcționează! Cu ani în urmă era preferata românilor, în special a tinerilor, însă în ultima vreme nimeni nu a mai frecventat-o.

Platforma de socializare adorată de români care s-a închis

Rețeaua de socializare Omegle s-a închis pentru totdeauna. Este vorba despre închidere survenită aproape peste noapte. Aceasta i-a lăsat pe milioanele de utilizatori ai rețelei de socializare fără posibilitatea de a o mai folosi ca să mai vorbească ca înainte.

ADVERTISEMENT

Platforma de socializare a fost deschisă încă din anul 2009 de Leif K-Brooks. Avea un stil diferit de rețelele de socializare așa cum le știm. Important era subiectul discuției la care puteau participa utilizatorii necunoscuți între ei.

În pandemie, rețeaua de socializare Omegle a devenit chiar și mai populară. Având în vedere că oamenii stăteau acasă și doreau să aibă orice fel de interacțiune unii cu alții, chiar și virtual, ea a căpatat noi utilizatori. La acel moment, în pandemie, rețeaua de socializare atrăgea peste 70 de milioane de utilizatori pe lună.

ADVERTISEMENT

Ce a dus la închiderea rețelei de socializare

Dar ceea ce păreau binecuvântare a fost un blestem în deghizare. Tot în perioada pandemiei au crescut și numărul conversațiilor care aveau loc între  pedofili și copii care aveau acces la rețeaua de socializare.

Numele rețelei era destul de popular în acest caz și a fost menționat în mai mult de 50 de cazuri împotriva pedofiliilor în instanță pe durata ultimilor ani.

ADVERTISEMENT

Fondatorul rețelei de socializare a vorbit despre închiderea acesteia. El a transmis că nu mai are nici timpul, nici răbdarea necesară pentru a se ocupa de aceasta. Așa că a decis să închidă Omegle definitiv.

“Nu poate exista o contabilitate onestă a Omegle fără să recunoaștem că unii oameni au folosit-o în mod abuziv, inclusiv pentru a comite crime de o atrocitate incalificabilă.

ADVERTISEMENT

Oricât de mult mi-aș dori ca circumstanțele să fie diferite, stresul și cheltuielile acestei lupte – împreună cu stresul și cheltuielile existente pentru operarea Omegle și combaterea utilizării sale abuzive – sunt pur și simplu prea mari. Sincer, nu vreau să am un atac de cord la 30 de ani.”, a spus creatorul site-ului.

ADVERTISEMENT