Fotbal intern

Pleacă Fausto Rossi de la Craiova? E dorit de trei echipe din Italia

14.08.2018 | 13:18
Pleaca Fausto Rossi de la Craiova E dorit de trei echipe din Italia

Mijlocașul italian Fausto Rossi este aproape de a pleca de la formația Universitatea Craiova, la un an de la sosirea în Bănie. Fostul jucător al celor de la Juventus Torino mai are contract cu oltenii până în vara anului 2019, dar oficialii craioveni ar fi dispuși să-l lase să plece gratis pentru că ar scăpa de unul dintre cele mai mari salarii din echipă.

Conform site-ului tuttomercatoweb.com, Fausto Rossi este dorit de formațiile Salernitana, Ascoli şi Padova, toate din Serie B. În cazul în care va accepta vreuna dintre oferte, italianul ar fi al 11-lea jucător care va părăsi Universitatea Craiova în această vară.

Fausto Rossi pleacă de la Craiova după 5 meciuri în Liga 1 Betano

Mijlocașul italian Fausto Rossi va pleca astfel de la Universitatea Craiova după 5 meciuri și 169 de minute jucate în Liga 1 Betano. Ultima partidă jucată de el a fost cu Dinamo București în septembrie 2017, terminată cu scorul de 2-2. Italianul ar fi suferit o a treia accidentare gravă de când se află sub contract cu oltenii, iar oficialii din Bănie sunt total nemulțumiți de acest lucru.  Italianul s-a operat după ce a avut mai multe probleme la coapsă, care l-au ţinut departe de gazon nu mai puţin de 7 luni.

Fausto Rossi ar avea la Universitatea Craiova un salariu lunar de 12.000 de euro, mult peste media echipei. În luna aprilie, patronul Mihai Rotarul și antrenor italian Devis Mangia, cel care a insitat pentru aducerea mijlocașului, au avut o discuție pe tema accidentărilor jucătorului, iar tehnicianul i-a garantat finanațatorului că Rossi este un jucător de top.

Fausto Rossi este aproape de a pleca de la formația Universitatea Craiova, fiind dorit de trei echipe din Serie B
Fausto Rossi este aproape de a pleca de la formația Universitatea Craiova, fiind dorit de trei echipe din Serie B

Mijlocașul central s-a format la academia clubului Juventus Torino, iar de-a lungul carierei a mai jucat la formațiile Vicenza, Brescia, Real Valladolid, Cordoba, Pro Vercelli şi Trapani. El are 24 de selecţii la echipa naţională de tineret a Italiei.

Universitatea Craiova va întâlni RB Leipzig în Europa League

Universitatea Craiova s-a mai despărțit în această vară de 10 jucători. Fotbaliștii plecați din Bănie sunt Alexandru Băluţă, Vlad Screciu, Gustavo, Stephan Drăghici, Mihai Roman, Alexandru Popescu, Apostol Popov, Simon Măzărache, Andre Santos şi Miodrag Mitrovic. De asemenea, oficialii olteni sunt pe punctul de a rezilia și contractele jucătorilor Nicolae Calancea și Hristo Zlatinski.

Joi, de la ora 19:30, pe stadionul Ion Oblemenco, Universitatea Craiova va întâlni formația germană RB Leipzig, în manșa secundă a turului trei preliminar al Europa League. Toate fazele importante ale meciului vor fi pewww.fanatik.ro. Șansele ca partida să poată fi văzută la TV sunt minime, deoarece costurile de producție sunt foarte mari.

În meciul tur, RB Leipzig a învins Universitatea Craiova, scor 3-1. Pentru nemţi au înscris Ibrahima Konate (min. 25), Matheus Cunha (min. 77) şi Yussuf Poulsen (min. 87), iar pentru olteni şi-a trecut numele pe tabela de marcaj Ivan Martic (min. 90+4). Ca buget, RB Leipzig este a patra echipă din Bundesliga, iar cei mai importanţi jucători din lotul formaţiei din Bundesliga sunt Timo Werner, Emil Forsberg şi Yussuf Poulsen, cei care au jucat la Campionatul Mondial din Rusia pentru naţionalele Germaniei, Suediei şi Danemarcei.

În play-off, învingătoarea dintre RB Leipzig şi Universitatea Craiova va evolua împotriva câştigătoarei dintre Zoria Luganska (Ucraina) şi Sporting Braga ( Portugalia). În prima manşă, cele două formaţii au remizat, sor 1-1, iar returul va avea loc pe terenul lusitanilor, joi, 16 august, de la ora 22:30.