Sport

Plecare de ultimă oră în Formula 1! Lovitură pentru Red Bull: „Este ultima mea zi!”

Schimbarea momentului în Formula 1! Lee Stevenson, un apropiat al lui Max Verstappen, și-a anunțat plecarea de la Red Bull.
29.03.2024 | 19:01
Plecare de ultima ora in Formula 1 Lovitura pentru Red Bull Este ultima mea zi
Plecare surprinzătoare în Formula 1! Max Verstappen și Red Bull au rămas fără un om de bază. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Max Verstappen și Red Bull au primit o adevărată lovitură! Lee Stevenson, un apropiat al pilotului olandez, mecanicul șef al monopostului triplului campion mondial, a anunțat că părăsește echipa. Stevenson va schimba echipa, începând cu săptămâna viitoare.

Plecare de ultimă oră în Formula 1! Lovitură pentru Red Bull: „Este ultima mea zi!”

Max Verstappen, câștigător în acest sezon al Marelui Premiu al Bahrainului și Marelui Premiu al Arabiei Saudite, a rămas fără un om important la Red Bull. Britanicul Lee Stevenson și-a anunțat plecarea din cadrul echipei după o perioadă de 18 ani.

ADVERTISEMENT

Anunțul a fost făcut de Lee Stevenson pe pagina de Instagram. „Nu veți mai vedea postări de la mine de la Red Bull, pentru că astăzi este ultima mea zi. Au fost 18 ani extraordinari și toate lucrurile pe care am reușit să le realizez aici cu echipa au fost absolut incredibile.

De la lucrul la prima mașină, RB2, și apoi RB16B și, evident, RB19. A fost o călătorie incredibilă. Vreau doar să le mulțumesc tuturor celor de aici, a fost o perioadă minunată pe care am avut-o.

ADVERTISEMENT

În 2006, când am început, nu m-am gândit niciodată că vom câștiga curse, că vom obține pole-uri, că vom câștiga campionate, dar am reușit să facem toate acestea și a fost pur și simplu uimitor.

Capitolul următor începe luni, când zbor în Japonia pentru a începe lucrul cu noua mea echipă. Va fi o provocare masivă, dar pentru care sunt pregătit”, a scris Lee Stevenson pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Plecarea lui Lee Stevenson ridică suspiciuni în privința lui Max Verstappen

Sub egida Red Bull, Lee Stevenson a contribuit la câștigarea a 6 titluri mondiale la constructori, dar și la alte 7 titluri la piloți. Trei dintre aceste titluri au fost cucerite de Max Verstappen. Plecarea lui Lee Stevenson alimentează zvonurile legate de o posibilă plecare a lui Max Verstappen de la Red Bull.

Pilotul olandez ar fi favorit să-i ia locul lui Lewis Hamilton la Mercedes, care va merge la Ferrari din sezonul viitor. Toto Wolff, directorul general al Mercedes, a făcut declarații în acest sens, deși Verstappen mai are contract cu Red Bull până în 2028.

ADVERTISEMENT

„Avem un loc liber, singurul la cele mai bune echipe, cu excepţia cazului în care Max decide să plece, iar atunci locul nu va mai fi liber la noi”, a spus Toto Wolff, pentru Fox Sports Australia.

ADVERTISEMENT
Tags: