Sport

Război civil la Red Bull! Max Verstappen ar putea pleca la Mercedes dacă Helmut Marko va fi demis

Red Bull este cea mai puternică echipă din Formula 1, dar situația este pe cale să explodeze. Max Verstappen amenință cu plecarea dacă Helmut Marko va fi demis.
09.03.2024 | 16:45
Razboi civil la Red Bull Max Verstappen ar putea pleca la Mercedes daca Helmut Marko va fi demis
Max Verstappen şi Chris Horner. Sursa: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Red Bull Racing a început în forță noul sezon de Formula 1. Echipa austriacă a dominat autoritar etapa inaugurală din Bahrain, unde a obținut primele două locuri, cu Max Verstappen și Sergio Perez. Campionul mondial a dominat și calificările din Arabia Saudită și va pleca din pole position.

Război civil la Red Bull! Max Verstappen ar putea pleca la Mercedes dacă Helmut Marko va fi demis

Dar situația este pe cale să explodeze la echipa austriacă. Este un adevărat război intern început în luna februarie cu investigarea directorului general Chris Horner pentru “comportament neadecvat” faţă de o angajată.

ADVERTISEMENT

Horner a fost aproape de demitere, şefii chiar au luat hotărârea, dar avocaţii au găsit o cale de scăpare în contract, efectuarea unei anchete interne. În ciuda unor dovezi pe care presa de specialitate le-a considerat copleşitoare pentru Horner, directorul a fost “exonerat”.

Mai mult, acţionarii majoritari din Thailanda s-au poziţionat de partea lui Chris Horner, care a fost salvat. Dar, conflictul nu s-a încheiat atunci. La o zi după ce a fost “exonerat” de toate acuzaţiile, toţi jurnaliştii şi oficialii celorlalte echipe din Formula 1 au primit un mail cu informaţii confidenţiale din anchetă.

ADVERTISEMENT
Chris Horner, directorul general Red Bull Racing. Sursa: hepta.ro
Chris Horner, directorul general Red Bull Racing. Sursa: hepta.ro

Helmut Marko, omul care a făcut publice dovezile împotriva lui Horner? Consilierul este subiectul unei anchete interne

Astfel, au fost făcute publice mesajele pe care Chris Horner le-a transmis angajatei Red Bull care l-a acuzat de “comportament inadecvat”, chiar şi poze intime pe care directorul general al echipei le-a trimis victimei.

Iar bănuit de această “scurgere de informaţii” este chiar consilierul echipei Red Bull, Helmut Marko. În vârstă de 80 de ani, Marko a fost unul dintre pilonii importanţi în succesul echipei austriece din ultimul deceniu şi jumătate.

ADVERTISEMENT

Aflat în Arabia Saudită, Marko a dat un interviu pentru ORF prin care a spus că ar putea suferi măsuri disciplinare, fiind deschisă o nouă anchetă internă care, de această dată îl vizează pe consilierul Red Bull.

Helmut Marko, alături de Sergio Perez. Sursa: hepta.ro
Helmut Marko, alături de Sergio Perez. Sursa: hepta.ro

Max Verstappen, scut în faţa lui Marko: „Sunt loial echipei Red Bull, dar și lui Helmut, mai ales după câte a făcut pentru mine”

Campionul mondial Max Verstappen a luat atitudine şi şi-a declarat sprijinul faţă de Helmut Marko, omul care l-a promovat în Formula 1 la doar 17 ani, fiind cel mai tânăr pilot din istoria Marelui Circ:

ADVERTISEMENT

„Sunt loial echipei Red Bull, dar și lui Helmut, mai ales după câte a făcut pentru mine. Toată lumea din echipă știe că el trebuie să rămână”, a spus Max Verstappen în Arabia Saudită.

Mercedes aşteaptă la cotitură şi vrea să “îl fure” pe Max Verstappen

Mercedes aşteaptă la cotitură şi vrea să profite de acest război şi să îl semneze pe Max Verstappen. Ar fi o lovitură devastatoare dată de echipa germană care l-a pierdut pe Lewis Hamilton, britanicul semnând cu Ferrari începând cu 2025.

Chris Horner a declarat că e momentul ca toată lumea să depăşească această situaţie, dar Red Bull a luat o decizie care a stârnit mari controverse. A suspendat-o pe angajata care l-a acuzat pe directorul general de hărţuire.

Toto Wolff, directorul Mercedes, alături de Helmut Marko
Toto Wolff, directorul Mercedes, alături de Helmut Marko
  • 3 titluri mondiale are Max Verstappen
  • 2005 este anul în care Red Bull Racing a apărut în Formula 1, Chris Horner fiind de atunci director general
ADVERTISEMENT
Tags: