News

Ploi torențiale și răcire accentuată în Capitală. Cât durează vremea rea. Prognoza pentru zilele următoare

Vremea se schimbă radical și în Capitală. Meteorologii ANM anunță ploi torențiale, vijelii și o răcire accentuată. Cum arată prognoza pentru zilele următoare.
27.04.2022 | 15:01
Ploi torentiale si racire accentuata in Capitala Cat dureaza vremea rea Prognoza pentru zilele urmatoare
ADVERTISEMENT

Alerta de vremea rea de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) nu ocolește zona Bucureștiului. Aspectul însorit și temperaturile de vară vor dispărea din peisaj.

Vremea se strică și în Capitală: ploi torențiale și răcire accentuată

Directorul ANM, Elena Mateescu, anunță o schimbare bruscă a vremii și în Capitală. Încă de miercuri după amiază și în orele serii, instabilitatea se va accentua.

ADVERTISEMENT

Vor fi ore cu averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și pe alocuri intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

”Din această după amiază și pe parcursul nopții vorbim și în București de instabilitate atmosferică accentuată. De altfel, în toată țara, de astăzi, de la ora prânzului, până mâine seară la ora 23:00 va fi în vigoare o avertizare meteorologică ce vizează fenomene de instabilitate atmosferică accentuată și cantități importante de apă, luând în considerare valorile acestora care pot depăși local 20…30 de litri pe metru pătrat iar izolat chiar 40…60 de litri pe metru pătrat”, spune oficialul ANM, la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Și sub aspect termic asistăm la modificări importante în evoluția vremii din București. Astfel, de la 25-26 de grade în prezent, în zilele următoare nu vom mai trece de 19-21 de grade Celsius.

”Și astăzi vom înregistra valori apropiate de pragul unei zile de vară inclusiv în Capitală, 25…26 de grade, în partea de sud și sud est a țării în special. Începând de mâine însă vremea va fi în răcire, maximele nu vor mai depăși cel mult 20…21 de grade Celsius în partea de sud și sud-est a țării în timp ce în partea de nord a țării doar 10…12 grade”, mai anunță Mateescu.

ADVERTISEMENT

Prognoza specială pentru municipiul București

Meteorologii au emis și o prognoză specială pentru zona Capitalei. Miercuri, cerul va prezenta înnorări temporare și începând de la orele serii vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse, posibil cu caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi în medie de 15…20 l/mp. Temperatura maximă va fi de 24…26 de grade miercuri și se va situa în jurul a 20 de grade joi, iar cea minimă va fi de 10…12 grade.

ADVERTISEMENT

Cât durează vremea rea

Conform oficialului ANM, acest episod de vreme rea, cu ploi și temperaturi modeste, va fi de interes până sâmbătă, după care vor fi valori de temperaturi în creștere.

Reamintim că Administrația Naționala de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare meteo cod galben de ploi și vijelii, care vizează aproape toată țara. Detalii, AICI.

ADVERTISEMENT