News

Ploşnite într-o companie adorată de milioane de români. Insectele se ascund în lemn şi se înmulţesc rapid. Reacţia Ikea

Invazie de ploșnite într-o companie de mobilă foarte vizitată de români. Insectele care se pot ascunde peste tot au invadat Ikea. Reacția companiei
03.02.2024 | 10:24
Plosnite intro companie adorata de milioane de romani Insectele se ascund in lemn si se inmultesc rapid Reactia Ikea
Ikea a confirmat prezența ploșnițelor și a demarat o investigație internă / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Magazinul companiei de mobiliar casnic Ikea Pallady din Capitală a căpătat clienți nedoriți. Este vorba de o invazie de ploșnițe, insecte care pot avea impact asupra sănătății și calității vieții oamenilor.

Ploșnițe la Ikea Pallady

Inforfmația a fost difuzată de un utilizator al platformei Reditt. „De câteva zile Ikea Pallady se confruntă cu o problemă de nedorit pentru orice client sau angajat: ploșnițe. Conducerea nu face nimic în această privință, ci doar tot zic că o să facă dezinsecție mâine. Prin asta îmi fac datoria civică de a anunța oamenii care nu vor ploșnițe acasă (nu e de dorit așa ceva în niciun caz), să evite o perioadă Ikea Pallady”, a scris acesta, potrivit România TV.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate, compania suedeză a confirmat prezența insectelor nedorite, comunicând că „ siguranța clienților și a colegilor noștri sunt o prioritate pentru noi”. Ikea a precizat că a declanșat o investigație internă pentru a afla circumstanțele invaziei de ploșnițe.

„Sănătatea și siguranța clienților și a colegilor noștri sunt o prioritate”

„La IKEA România, sănătatea și siguranța clienților și a colegilor noștri sunt o prioritate pentru noi. În ceea ce privește subiectul legat de prezența unor ploșnițe în cadrul magazinului IKEA Pallady, am inițiat imediat o investigație internă și în prezent analizăm circumstanțele legate de acest potențial incident.

ADVERTISEMENT

Din informațiile preliminare, zona posibil afectată este cea de depozitare recuzită a magazinului și nu s-au extins în zona comercială a magazinului sau în produsele de larg consum, destinate publicului. În funcție de rezultatele investigației, vom începe să implementăm imediat toate măsurile necesare pentru a rezolva problemele identificate”.

Nu se cunosc cazuri de boli infecțioase transmise de ploșnițe. Cei mai mulți oameni nu știu că au fost mușcați, deoarece aceasta se petrece de obicei în timp ce dorm. Însă unele persoane sunt mai sensibile decât altele și pot avea o reacție alergică la mușcături (dermatită).

ADVERTISEMENT

Mușcă de 90 de ori pe noapte

Ploșnițele sunt capabile să înțepe o singură persoană de peste 90 de ori într-o singură noapte, ceea ce o transformă într-un adevărat coșmar pentru victima sa. Mușcăturile sunt cel mai adesea întâlnite pe față, gât, mâini, brațe și picioare, dar și pe orice altă parte a corpului expusă în timpul somnului. Mușcăturile vin adesea în grupuri de trei sau patru și seamănă cu cele de țânțar.

Reacția cutanată a fiecărui individ diferă în funcție de propria sensibilitate. În cel mai bun caz, pentru unele persoane mușcăturile pot trece neobservate, nu reacționează la mușcături și nu au mâncărimi.

ADVERTISEMENT

Pentru alții, mușcăturile dispar după câteva ore sau câteva zile fără tratament. Iar pentru alții, înțepăturile se pot manifesta printr-o reacție cutanată severă, cu vezicule roșii, cu mâncărimi foarte mari. Scărpinarea leziunilor poate duce la infecții ale pielii și poate lăsa cicatrici.

Insecte călătoare, pot fi peste tot

Ploșnițele sunt adesea aduse în casă pe obiecte precum mobila și hainele. De asemenea, pot trece de la un apartament la altul prin țevi, cabluri electrice sau alte deschideri, se pot ascunde în orice fisură din lemn, țesătură, în covoare, tapete etc.

Ploșnițele pot rezista un an și jumătate fără să mănânce. Sunt insecte care se deplasează noaptea, deoarece sunt fotofobe și le este mult mai ușor să își muște prada atunci când aceasta doarme. Trăsătura caracteristică a mușcăturilor de ploșnițe este alinierea lor pe piele.

Ploșnițele sunt insecte care se deplasează mereui, așa că ori de câte ori există mișcare, transport public, mutare de casă sau călătorii cu avionul, ele vor fi prezente. Această situație este legastă și de factorul uman, deoarece tramvaiele, autobuzele, trenurile, avioanele magazinele  și hotelurile sunt toate locuri unde există o concentrație mare de oameni, iar ploșnițele sunt atrași de locurile unde există un număr mare oameni.

Prin urmare, există multe cauze posibile pentru prezența ploșnițelor în locuințe și în alte spații și aproape că s-ar putea spune că sunt inevitabile.

 

 

ADVERTISEMENT