Poli Iași și-a asigurat licența pentru sezonul viitor! Mircea Rednic a împrumutat clubul cu 60.000 de euro

Francisc Oprea   
în Politehnica Iasi
25/04/2020, 18:25
Poli Iași și-a asigurat licența pentru sezonul viitor! Mircea Rednic a împrumutat clubul cu 60.000 de euro
Mircea Rednic a împrumutat Poli Iași cu 60.000 de euro. FOTO: Sportpictures

Poli Iași a fost unul dintre cluburile cu emoții în privința obținerii licenței pentru participarea în sezonul viitor din Casa Pariurilor Liga 1. Totuși, în ultimele săptămâni, oficialii din Copou, cu sprijinul financiar al lui Mircea Rednic, au reușit să plătească datoriile.

Mircea Rednic a împrumutat Poli Iași

Mircea Rednic continuă practicile începute în urmă cu un an la Dinamo, când a contribuit la remedierea problemelor financiare ale clubului din Ștefan cel Mare.

După șase luni de la despărțirea de Dinamo, Mircea Rednic a preluat o altă formație cu anumite dificultăți financiare, Politehnica Iași.

Gruparea din Copou ar fi avut nevoie de aproximativ 80.000 de euro pentru obținerea licenței de participare în sezonul viitor din Casa Pariurilor Liga 1. Conform Ziarul de Iași, antrenorul Mircea Rednic ar fi împrumutat clubul cu 60.000 de euro, în timp ce restul sumei a fost asigurată de oficialii de la Poli.

Al doilea împrumut în patru luni

Banii virați recent în conturile clubului pentru obținerea licenței reprezintă al doilea împrumut făcut de Mircea Rednic către Poli Iași, în cele patru luni de mandat.

În ianuarie, antrenorul a împrumutat clubului cu aproximativ 100.000 de euro pentru asigurarea restanțelor salariale ale fotbaliștilor, neplătiți la acel moment de două luni.

De asemenea, Mircea Rednic ar fi plătit mai multe prime jucătorilor după victoriile obținute în sezonul de primăvară.

„Șase cluburi au datorii uriașe”

Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, a anunțat că nu doar Dinamo se află în impasibilitatea de a obține licență, ci și alte cinci cluburi din prima divizie, unul dintre ele fiind, înainte de împrumutul lui Mircea Rednic, Poli Iași.

Sunt șase cluburi care au probleme cu licența. Pe lângă Dinamo, mai sunt cinci cluburi care sunt în pericol să nu ia licența din cauza datoriilor.

Nu le dau numele. Știți ce înseamnă asta, 40 la sută din cluburile din Casa Pariurilor Liga 1”, a declarat Justin Ștefan la TV Digisport.

Închide ×