Sport

Politehnica Iași – Dinamo 0-0, în etapa 29 din SuperLiga. „Câinii”, două puncte uriașe irosite în lupta la retrogradare. Clasamentul actualizat

Dinamo a făcut doar 0-0 în „meciul retrogradării” din deplasare cu Poli Iași și a ratat șansa de a evada de pe locurile care duc direct în eșalonul secund.
01.03.2024 | 21:52
Politehnica Iasi  Dinamo 00 in etapa 29 din SuperLiga Cainii doua puncte uriase irosite in lupta la retrogradare Clasamentul actualizat
Poli Iași și Dinamo au terminat la egalitate, 0-0, în etapa 29 a SuperLigii. Foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT
01-03-2024
20:07

Clasamentul după Poli Iași - Dinamo 0-0

Cu punctul obținut chinuit pe teren propriu în fața lui Dinamo, Politehnica Iași a ajuns la cota 32 și urcat o poziție în clasamentul din SuperLiga, până pe locul 12.

De partea cealaltă, formația antrenată de Zeljko Kopic a ajuns la 26 de puncte, dar egalul de la Iași nu o ajută cu nimic. Pentru că a rămas în continuare pe locul 15, care duce direct în Liga 2, iar distanța față de Poli, contracandidată directă, a rămas aceeași.

Clasament SuperLiga
01-03-2024
20:02

Video. Poli Iași – Dinamo 0-0

„Meciul retrogradării” de la Iași, dintre Politehnica și Dinamo, din penultima etapă a sezonului regular din SuperLiga, s-a încheiat nedecis, dar oaspeții au destule motive să fie nemulțumiți.

După o primă repriză anostă, cu puține ocazii de poartă, partea secundă le-a aparținut în totalitate „alb-roșiilor”, care au irosit cel puțin patru ocazii uriașe de gol. Campion a fost, indiscutabil, Hakim Abdallah, care a ratat din toate pozițiile. Vezi aici cele mai importante faze din Poli iași – Dinamo 0-0.

01-03-2024
18:00

Politehnica Iași - Dinamo 0-0

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+4: Fluier final.

Min. 90: Pavicici rămâne singur cu Ailenei, dar se încurcă în minge și este blocat în ultimul moment.

Min. 84: Abdallah scapă singur cu Ailenei, dar șutează din 8 metri în portarul gazdelor și mingea se duce în corner.

Min. 79: Abdallah e blocat pe 6 metri în momentul șutului, dinamoviștii recuperează, mingea ajunge la Bordușanu, centrare în fața porții și Selmani reia incredibil din 3 metri peste poartă.

Min. 77: Șutul lui Luca Mihai din afara careului e atenuat de Patriche, iar Golubovic reține fără probleme.

Min. 75: Corner pentru Dinamo, Abdallah rămâne singur pe 6 metri, dar trimite incredibil cu capul pe lângă poartă.

Min. 73: Abdallah primește o minge în careu, preia pe piept, încearcă o foarfecă pe spate, dar e blocat de Florin Ilie. Atacantul lui Dinamo era însă în ofsaid.

Min. 63: Bordușanu centrează perfect pentru Selmani, acesta reia însă greșit cu umărul, mingea ajunge pe 6 metri la Abdallah, care nu poate trimite în poartă și e blocat de Samayoa.

Min. 62: Ailenei iese greșit pe o centrare, scapă mingea din mână, dar Abdallah nu reușește să reia în plasă.

Min. 59: Lovitură liberă pentru gazde de pe partea stângă, mingea e aruncată în careu, ajunge la Florin Ilie, dar șutul acestuia din 8 metri trece pe lângă bară.

Min. 22: Liber pe 6 metri, Abdallah reia defectuos, pe lângă poartă, după o centrare a lui Pavivic.

Min. 12: Aflat în poziție ideală, în mijlocul careului, Itu șutează slab, direct în brațele lui Golubovic.

Min. 2: Ailenei e aproape de o gafă monumentală. Primește o pasă înapoi de la un coechipier, așteaptă prea mult și apoi degajează din 3 metri direct în Abdallah, însă mingea trece pe lângă bară.

Min. 1: A început partida.

01-03-2024
16:31

Echipele de start la Politehnica Iași - Dinamo

Echipele de start la meciul Politehnica Iași – Dinamo.

  • Politehnica Iași: Ailenei – Todoroski, Samayoa, Fl. Ilie, Itu, Ștefanovici – Harrison, Marchioni, L. Mihai – Bettaieb, Sg. Buș. Rezerve: Niga – Martac, Katanec, Bouhenna, Fracaș, Jatoba, A. Roman, Gheorghiță, Kabran, Saghiri, Victor Mota. Antrenor: Leo Grozavu.
  • Dinamo: Golubovic – Edgar Ie, Velkovski, Patriche – De Moura, Gnahore, Pavicic, Bordușanu – Milanov, Abdallah, Gregorio. Rezerve: Răilean – Selmani, Dani Iglesias, D. Irimia, Ilic, Neagu, Bani, R. Grigore, Homawoo, A. Irimia, N. Roșu, C. Costin. Antrenor: Zeljko Kopic.

Meciul Politehnica Iași – Dinamo are loc vineri, 1 martie, cu începere de la ora 20:00, în cadrul etapei a 29-a din SuperLiga și este evident faptul că jucătorii ambelor echipei își doresc nespus să facă soțiilor sau fanelor cadou cele trei puncte. Mai mult, pentru prima dată în acest sezon dacă Dinamo va reuși să câștige va sălta de pe locul retrogradabil pe poziția de baraj, făcând rocada cu FC Voluntari.

Unde se joacă meciul Politehnica Iași – Dinamo

Întâlnirea Politehnica Iași – Dinamo se dispută vineri, 1 martie, de la ora 20:00, pe stadionul Emil Alexandrescu din parcul Copoului din Iași în etapa a 29-a din SuperLiga. Este un meci de mare importanță pentru ambele echipe, Politehnica Iași cu trei puncte ar ține la respect pe rivala din acest meci iar o victorie a oaspeților, pe lângă un moral uriaș, ar apropia cele două echipe la distanță mică înaintea ultimei partide din sezonul regulat.

ADVERTISEMENT

Oficialii clubului moldovean au făcut deja apel la suporteri, ca după superba victorie cu Rapid să vină în număr cât mai mare la stadion la acest meci dar se anunță un contingent important, format din cel puțin 500 de oameni și din tabăra alb-roșiilor, care vor veni din localitățile limitrofe și cel puțin 150-200 de la București.

Cine transmite la TV partida Politehnica Iași – Dinamo

Partida Politehnica Iași – Dinamo se joacă vineri, 1 martie, de la ora 20:00, stadionul Emil Alexandrescu din parcul Copoului din Iași în etapa a 29-a din SuperLiga și va fi transmisă pe programele Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Iași, în ziua de mărțișor, prima de primăvară oficială a lunii martie, vremea va fi mai capricioasă, doar din punctul de vedere al faptului că soarele va ieși rar dintre nori, dar amenințări de precipitații nu există. Maxima zilei va ajunge la 12 grade la ora amiezii și va coborî cam la 4-5 grade la ora jocului care va fi arbitrat de Rareș Vidican din Satu Mare, lucru absolut anormal să se continue tocmai acum, când e mai important, delegarea arbitrilor cu meciuri puține în acest sezon.

Ce jucători lipsesc din confruntarea Politehnica Iași – Dinamo

Antrenorul Leo Grozavu, care deși a obținut acea victorie de senzație cu Rapid rămâne la fel de contestat de către suporterii ieșeni datorită manifestărilor mult prea nervoase, are doi jucători absenți, pe mijlocașul Bordeianu suspendat și pe Rareș Ispas, accidentat în meciul de la Ploiești.

ADVERTISEMENT

Dinamo are tot doi jucători out, Amzăr și Politic, ajunși la al treilea meci în care sunt simpli spectatori, problemele lui medicale nefiind încă rezolvate. Acum Dinamo are lotul complet iar ultimii veniți, fundașul Edgar și atacantul Selmeni intrând din prima în echipa de start și fiind folosiți în mod constant.

Cote la pariuri la jocul Politehnica Iași – Dinamo

Pentru casele de pariuri avem la Iași o partidă foarte echilibrată în care cotele la victorie sunt destul de apropiate. Ele variază între 2,50 pentru victoria moldovenilor și 3,20 pentru succesul câinilor. Șansă dublă 1X are cotă de 1,40 iar inversul, adică X2 ajunge la 1,50. Un gol al gazdelor are cotă 1,30 și unul al oaspeților cotă 1,40.

ADVERTISEMENT

Bilanțul general al meciurilor directe ne prezintă un echilibru total neașteptat în sensul în care Dinamo s-a impus de nouă ori, ieșenii de șapte ori și am mai consemnat șase remize din cele 22 de ciocniri în direct. Iar pe teren propriu este de-a dreptul alarmant pentru Dinamo care a câștigat doar de două ori și a mai făcut egal tot de două ori iar toate victoriile moldovene s-au consemnat la Iași. La București, în tur, a fost 0-0.

ADVERTISEMENT