Sport

Lista scurtă de antrenori doriți la Dinamo în locul lui Burcă. Numele surpriză contactat de șefii ”câinilor”

Ovidiu Burcă e istorie pentru Dinamo, iar acum ”haita” încearcă să-și găsească un nou lider în vestiar, în speranța că dinamoviștii vor evita retrogradarea.
29.11.2023 | 10:35
Lista scurta de antrenori doriti la Dinamo in locul lui Burca Numele surpriza contactat de sefii cainilor
Lista scurtă de antrenori doriți la Dinamo în locul lui Burcă. Numele surpriză contactat de șefii ”câinilor”
ADVERTISEMENT

Dinamo pare condamnată la retrogradare în acest sezon, însă conducătorii ”câinilor roșii” încearcă să salveze situația la mijlocul drumului, prin găsirea unui antrenor care să facă minuni. În acest sens, dinamoviștii au alcătuit o listă scurtă compusă din mai multe nume grele cu trecut dinamovist.

Lista scurtă de antrenori doriți la Dinamo în locul lui Burcă

Conform surselor FANATIK, au fost demarate negocierile inclusiv cu Leo Grozavu, însă antrenorul de la Poli Iași i-a refuzat elegant pe ”câini”, anunțând că are un proiect serios de dus la capăt la Iași. Așadar, au mai rămas trei variante luate în considerare momentan de șefii celor de la Dinamo.

ADVERTISEMENT

Mai exact Florin Bratu, Ionuț Badea și Claudiu Niculescu. Dintre acești trei antrenori, cel mai la îndemână ar fi Florin Bratu, care și-ar fi anunțat deja disponibilitatea de a prelua pe Dinamo cât mai rapid, însă șefii ”câinilor” nu par atât de convinși că ar fi alegerea perfectă.

Cât despre Claudiu Niculescu, acesta ar fi cu siguranță iubit de fani, fiind o glorie a clubului, deși ca antrenor rezultatele sale încă nu au impresionat. O variantă interesantă rămâne și Ionuț Badea, cel supranumit în urmă cu mai mulți ani ”Mourinho de România”.

ADVERTISEMENT

Porecla i-a fost dată în 2010 de Florian Walter, fost acționar la Dinamo și patron la Universitatea Cluj sau Petrolul Ploiești. “E Mourinho de Romania”, se bucura Walter la conferința de presă în care era prezentat Ionuț Badea drept principal la U Cluj.

Ovidiu Burcă, istorie pentru Dinamo București

În urmă cu 24 de ore, clubul FC Dinamo 1948 a anunțat oficial că antrenorul Ovidiu Burcă s-a despărțit de echipă. O alegere oarecum naturală, în condițiile în care fanii dinamoviști au fost extrem de nemulțumiți la finele partidei cu FCSB. Chiar și așa, rămâne de văzut dacă următorul antrenor va reuși să resusciteze pe Dinamo, o echipă aflată în cădere liberă.

ADVERTISEMENT

”Clubul Dinamo 1948 București anunță, în mod oficial, încetarea raporturilor contractuale, de comun acord, cu antrenorul Ovidiu Burcă. Ovidiu a început cariera la Dinamo pe 21 iulie 2022, la începutul unui sezon în care nu mulți antrenori s-ar fi responsabilizat cu o asemenea misiune.

Într-o situație în care mulți prognozau falimentul, Ovidiu și-a asumat o responsabilitate mai mare decât cea de simplu antrenor: de a se asigura că un simbol românesc nu moare, că va avea continuitate. Și ce poveste am avut împreună!

ADVERTISEMENT

Pentru că ne-a făcut să credem în Dinamo și pentru etica de muncă ireproșabilă, îi mulțumim lui Ovidiu Burcă. Drumurile noastre se despart, însă nimeni nu ne va putea lua vreodată momentele trăite la promovarea în primul eșalon. Ele își au locul de cinste în istoria clubului pe care dorim să îl reconstruim la nivelul zilelor de glorie apuse. Mult succes în carieră, Ovidiu Burcă!”, transmiteau dinamoviștii.

ADVERTISEMENT