Sport

Ședință de urgență la Farul după dezastrul de la Voluntari. Primele măsuri anunțate de Gică Popescu

Gică Popescu crede că absența lui Gică Hagi de pe banca Farului a fost resimțită din plin de jucători, mai ales că mulți dintre aceștia s-au întorși obosiți de la naționale.
25.11.2023 | 21:40
Sedinta de urgenta la Farul dupa dezastrul de la Voluntari Primele masuri anuntate de Gica Popescu
Ședință de urgență la Farul după dezastrul de la Voluntari. Primele măsuri anunțate de Gică Popescu. Foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Cert e că ”Baciul” a anunțat că va avea loc o ședință importantă, urmând a fi trase concluzii. Farul pare mai departe ca niciodată de play-off, în condițiile în care exista mai multe echipe, cum ar fi Hermannstadt și Petrolul Ploiești, care nu par dispuse să facă prea mulți pași greșiți.

Ședință de urgență la Farul după dezastrul de la Voluntari

”Ar trebui să ne liniștim și să vedem ce anume s-a întâmplat. Eu cred că am început foarte bine acest joc, până la primul lor contraatac. Apoi a urmat o nouă greșeală, încă o minge pierdută… Voluntari a avut 3 contraatacuri și ne-a marcat 3 goluri în prima repriză.

ADVERTISEMENT

Lucrurile pe care le făceam înainte foarte bine, acum numai putem să le facem. Traversăm un moment dificil, dar cu același lot ca anul trecut vom reveni și ne vom îndeplini obiectivul, accederea în play-off. Prezența lui Gică era un plus, din păcate nu îl vom avea nici la Iași. Sperăm ca acolo să facem un rezultat.

Va trebui să vorbim cu jucătorii. Sunt conștient că suferă la fel de mult ca noi. E aproape același lot ca anul trecut, când am ieșit campioni. Sunt momente pe care trebuie să le gestionăm. Ei trebuie să tragă căruța din această perioadă dificilă”, a declarat Gică Popescu, după eșecul de la Voluntari.

ADVERTISEMENT

Așadar, președintele Farului e convins că echipa are forța necesară să prindă cumva un loc de play-off, în condițiile în care mai sunt de jucat multe meciuri, inclusiv în acest an. Ar fi contat și oboseala acumulată de jucătorii Farului care s-au întors de la loturile naționale după o perioadă complicată.

”E greu să dăm vina pe prezența fotbaliștilor la echipele naționale, dar întotdeauna jucătorii care revin de acolo nu au prestații foarte bune. E greu să faci acolo antrenamentele pe care le faci la club. Ei fac doar așezare tactică, mai puțin partea fizică. Dar nu e asta cauza principală”, a completat Popescu.

ADVERTISEMENT

Ionuț Larie, furios după umilința de la Voluntari

Probabil cel mai categoric, imediat după meci, a fost căpitanul Ionuț Larie, cel care a spus că ”a fost penibil” și își asumă faptul că echipa sa a primit 4 goluri la Voluntari. ”Nu am explicații, cel mai slab meci al meu de când sunt la Farul. Apărarea a fost penibilă, eu am fost penibil. Cel mai slab meci al meu de când sunt la Farul.

Am fost slabi în apărare, nu am mai mișcat cât de cât, defensiv am fost zero. Ne-am trezit prea târziu, ar fi trebuit să jucăm de la început cum am făcut-o în a doua repriză. În prima repriză am fost total depășiți, cei de la Voluntari merită victoria.

ADVERTISEMENT

Ne-a lipsit Hagi, azi am arătat că nu putem. Sunt multe de spus, nu vreau să mai zic prea multe lucruri. Cred că e cel mai greu moment din ultimii trei ani de zile. E din ce în ce mai greu, etapele trec, noi nu acumulăm puncte, trebuie să muncim și să ne trezim. Să strângem puncte de la meciul următor”, a răbufnit Larie.

ADVERTISEMENT