News

Poliția a prins un pistolar care trăgea la întâmplare pe străzile Capitalei. Bărbatul a luat la țintă și un tramvai, căruia i-a spart geamurile

Poliția Capitalei a reținut un ”pistolar” care trăgea la întâmplare pe străzile din București. Individului i-ar fi căzut victimă inclusiv un tramvai.
26.01.2024 | 13:11
Politia a prins un pistolar care tragea la intamplare pe strazile Capitalei Barbatul a luat la tinta si un tramvai caruia ia spart geamurile
Incident grav în București: ”pistolar” de 46 de ani, acuzat că a tras cu pistolul într-un tramvai. Bărbatul a fost reținut. Sursa foto: Hepta / Antena 3 / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un pistolar care a îngrozit locuitorii Sectorului 1 din Capitală a fost reținut de Poliția Capitalei. Bărbatul a făcut prăpăd în ultimele săptămâni. A luat la țintă inclusiv geamurile unui tramvai.

Incident grav în București: ”pistolar” de 46 de ani, acuzat că a tras cu pistolul într-un tramvai. Bărbatul a fost reținut

În decembrie 2023 și ianuarie 2024, un bărbat de 46 de ani din București s-a crezut un veritabil pistolar. Individul a băgat panica într-o întreagă zonă din Sectorul 1 al Capitalei.

ADVERTISEMENT

Acesta a tras cu pistolul de tip airsoft și cu praștia către balcoanele blocurilor din jurul său și în direcția unui tramvai. Pentru a da de urma lui, polițiștii au efectuat mai multe percheziții.

Verificările au avut la bază plângerile cetățenilor. Oamenii au crezut inițial că este vorba de doi făptași. Pe lângă tramvai și locuințele unor persoane, bărbatul vizat de anchetă ar fi provocat distrugeri și la câteva magazine.

ADVERTISEMENT

La data de 27 decembrie 2023, Secția 4 Poliție a fost sesizată, prin sistem 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că două persoane ar fi tras cu un pistol tip airsoft într-un tramvai aflat pe un pasaj din Sectorul 1.

Ulterior, la data de 14 ianuarie 2024, aceeași subunitate înregistra plângerea reprezentantului unei societăți de transport în comun, cu privire la faptul că, în jurul orei 18.00, prin aruncarea din exterior a unui obiect contondent în tramvai, ar fi fost distrus geamul unei uși batante, în timp ce tramvaiul era oprit într-o stație din sectorul menționat.

ADVERTISEMENT

De asemenea, câteva ore mai târziu, Secţia 4 Poliţie a fost sesizată, prin sistem 112, de către o femeie, cu domiciliul în Sectorul 1, cu privire la faptul că, în jurul orei 22.30, i-ar fi fost distrus un geam al balconului.

La acel moment, în urma verificărilor efectuate de către politiști, s-a mai constatat distrugerea geamurilor a două magazine, unul situat la parterul blocului respectiv, iar un altul situat la parterul unui bloc din proximitate, acestea prezentând orificii și mai multe fisuri”, anunță Poliția Capitalei.

ADVERTISEMENT

Individul de 46 de ani, reținut de Poliția Capitalei

În final, cercetările au scos în evidență că responsabil de toate aceste fapte grave este un bărbat, în vârstă de 46 de ani. Încă nu se cunosc cauzele gestului său. Individul a fost reținut și ar putea fi arestat preventiv.

Bărbatul a fost depistat și condus la audieri, iar în baza probatoriului administrat, cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 4 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere în formă continuată”, mai anunță DGPMB.

ADVERTISEMENT
Tags: