News

Poliția de Frontieră, descoperire uimitoare! Ce au găsit vameșii în portbagajul unui turist

31.07.2020 | 15:26
Politia de Frontiera descoperire uimitoare Ce au gasit vamesii in portbagajul unui turist
ADVERTISEMENT

Vameșii de la Poliția de Frontieră au făcut o descoperire de-a dreptul șocantă la un control de rutină petrecut în cursul nopții de joi spre vineri.

Poliţiştii de la Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au fost uluiți atunci când au găsit, ascunși în interiorul unui automarfar condus de un cetăţean turc, nu mai puțin de 48 de cetățeni.

ADVERTISEMENT

Cu origini din Siria, Somalia, Irak, Afganistan, Egipt şi Palestina, aceștia încercau să iasă ilegal din țară, informează un comunicat al instituției.

Descoperirea făcută de Poliția de Frontieră. Ce s-a descoperit în portbagajul unui turist

La puțin timp după miezul nopții, în jurul orei 2:30, Frontierei Nădlac II din judeţul Arad polițiștii din vamă au efectuat formalitățile de verificare, pe sensul de ieşire din ţară, pentru un cetățean turc, în vârstă de 35 de ani, conducând un ansamblu rutier format din cap tractor marca Mercedes Benz cu semiremorca marca Tirsan, ambele înmatriculate în Turcia.

ADVERTISEMENT

În primă fază, din documentele prezentate rezulta că şoferul transporta mărfuri diverse, având ca destinație Franța. A urmat apoi uriașa surpriză.

Cu ocazia controlului de frontieră, s-a descoperit că sigiliul vamal aplicat este deteriorat, iar organele din vamă au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport. Astfel, aceştia au descoperit în compartimentul marfă, ascunse în spatele unor cutii, 48 de persoane, din care 38 de bărbați, cinci femei şi cinci minori.

ADVERTISEMENT

Care era originea pasagerilor clandestini

Din comunicatul instituției rezultă faptul că persoanele depistate sunt cetăţeni din Siria, Somalia, Irak, Afganistan, Egipt şi Palestina. Minorii au vârste cuprinse între un an şi 17 ani, iar adulţii între 18 şi 52 de ani, care au declarat că intenționau să ajungă în state din vestul Europei.

Poliția de Frontieră anunță și o serie de măsuri legale, în acord cu reglementările în vigoare, împotriva cetățeanului din Turcia care realiza acest transport de persoane.

ADVERTISEMENT

Astfel, oamenii abilitați din vamă efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru şoferul ansamblului rutier, respectiv de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii străini ascunşi în camion, la final urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

ADVERTISEMENT
Tags: