News

Poliția l-a reținut pe ciobanul care a înjunghiat un client care venise după miel. Legistul a decis că moartea nu a fost un accident

După ce au anunțat că un cioban ar fi ucis din greșeală un bărbat în timpul sacrificării unui miel, polițiștii au descoperit că moartea nu a fost accidentală.
16.04.2023 | 13:05
Politia la retinut pe ciobanul care a injunghiat un client care venise dupa miel Legistul a decis ca moartea nu a fost un accident
Ciobanul a fost reținut de polițiști pentru omor/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Polițiștii din Dolj au anunțat, sâmbătă, că un tragic accident a avut loc la o stână din județ, un cioban omorând din greșeală, în timpe ceun miel, un alt bărbat care venise să cumpere mielul respective pentru masa de Paști. Între timp, medicul legist a concluzionat că moartea nu putea fi accidentală, iar ancheta a ridicat și alte semne de întrebare.

În Vinerea Mare, un bărbat a mers la stână împreună cu soția ca să cumpere un miel și apoi i-a cerut ciobanului să-l sacrifice pe loc. Inițial, martorii au relatat că ciobanul l-ar fi înjunghiat în piept pe clientul său din greșeală, după o mișcare mai amplă făcută în timp ce tăia mielul.

ADVERTISEMENT

În timpul anchetei au apărut primele dubii legate de veridicitatea declarațiilor date de cioban și de martori. În primul rând, medicul legist a concluzionat că moartea nu putea surveni în urma unei lovituri accidentale, iar declarațiile contradictorii ale martorilor i-au determinat pe polițiști să-l rețină pe cioban ca suspect  de omor.

Ciobanul l-a înjunghiat deliberat pe bărbatul ucis

Având în vedere concluziile preliminare formulate de medicul legist din cadrul I.M.L. Craiova, declaraţiile fluctuante ale martorilor, precum şi suspiciunile cu privire la împrejurările comiterii faptei, dosarul cauzei a fost preluat în anchetă proprie de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale desfăşurând cercetări sub directa coordonare a procurorului de caz.

ADVERTISEMENT

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că, în urma unui conflict spontan, bărbatul de 49 de ani i-ar fi aplicat o lovitură cu un cuţit bărbatului de 45 de ani, provocându-i leziuni ce au condus la decesul acestuia din urmă”, a transmis IPJ Dolj.

Inițial, poliţiştii din localitatea Coşoveni, chemaţi la faţa locului, au constatat că un bărbat în vârstă de 49 de ani din localitatea Georocu Mare, l-ar fi lovit din greşeală cu cuțitul în zona pieptului, pe un bărbat de 45 de ani din aceeași localitate, care a murit apoi la spital.

ADVERTISEMENT

Caracterul accidental al faptei a fost susținut de mai mulţi martori la tragica întâmplare, inclusiv rudele bărbatului afirmând că nu a existat intenție din partea ciobanului, ceea ce ar fi făcut ca acesta să scape cu o pedeapsă mai ușoară.

Însă examinarea cadavrului de către medicul legist și inadvertențele din declarațiile făcute în anchetă au infirmat caracterul accidental al morții bărbatului, iar polițiștii au reușit să stabilească faptul că înjunghierea a survenit în urma unui conflict apărut între cei doi bărbați.

ADVERTISEMENT

Nu este prima tragedie de acest fel care se întâmplă în apropierea unei sărbători importante, un caz asemănător fiind consemnat şi înainte de Crăciun. În luna decembrie, un băiat din judeţul Vaslui a fost înjunghiat mortal de tatăl său, la tăierea porcului.

ADVERTISEMENT
Tags: