News

Tragedie în ajun de Paşte. Un bărbat din Dolj a murit înjunghiat din greşeală de ciobanul pe care-l rugase să-i taie un miel

Un bărbat din judeţul Dolj a murit în Vinerea Mare, la sacrificarea mielului de Paşte. El fost înjunghiat accidental de un cioban, la o stână.
15.04.2023 | 17:19
Tragedie in ajun de Paste Un barbat din Dolj a murit injunghiat din greseala de ciobanul pe carel rugase sai taie un miel
Bărbatul a fost înjunghiat în timp ce ciobanul spinteca mielul
ADVERTISEMENT

Sfârşit tragic, în Vinerea Mare, pentru un bărbat în vârstă de 45 de ani aflat la o stână din judeţul Dolj. Un cioban care încerca să taie un miel l-a lovit accidental cu cuţitul în piept, provocându-i o rană fatală, care i-a cauzat ulterior moartea.

Bărbatul a fost înjunghiat sub ochii soţiei

Poliţiştii din localitatea doljeană Coşoveni, chemaţi la faţa locului, au constatat că un bărbat în vârstă de 49 de ani din localitatea Georocu Mare, l-ar fi lovit din greşeală cu cuțitul în zona pieptului, pe un bărbat de 45 de ani din aceeași localitate. Acesta din urmă a murit ulterior la spital.

ADVERTISEMENT

Bărbatul de 45 de ani a mers vineri împreună cu soția la o stână pentru a cumpăra un miel, acolo unde l-a rugat pe cioban să sacrifice animalul chiar la fața locului. În timp ce spinteca mielul, ciobanul a făcut o mișcare energică și, din greșeală, l-a înjunghiat pe bărbatul care stătea lângă el.

Caracterul accidental al faptei a fost confirmat de mai mulţi martori la tragica întâmplare, inclusiv rudele bărbatului decedat confirmând lipsa intenției în privința producerii leziunilor. În acest caz fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă.

ADVERTISEMENT

„În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor producerii evenimentului”, au transmis reprezentanții IPJ Dolj. Autorul faptei este cercetat în stare de libertate.

Nu este prima tragedie de acest fel care se întâmplă în România în preajma unei sărbători importante, un caz similar fiind consemnat şi înainte de Crăciun. În luna decembrie, un băiat din judeţul Vaslui a fost înjunghiat mortal de tatăl său, la tăierea porcului.

ADVERTISEMENT

“În comuna Pădureni, un băiat de 14 ani ar fi fost înjunghiat de tatăl său, în condiţii suspecte, în regiunea inghinală. Au fost trimise două ambulanţe SAJ din Huşi, care au găsit victima în stare foarte gravă, în şoc hemoragic. A fost trimis de la Vaslui şi echipajul TIM.

Între timp, pacientul a intrat în stop cardiorespirator pentru care se efectuează manevre de resuscitare. Elicopterul SMURD nu este momentan disponibil”, declara la vremea respectivă purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui, Daniel Ungureanu.

ADVERTISEMENT

De asemenea, o tragedie imensă a avut loc în cadrul unei familii din Baia Mare, un tată ucigându-şi din greseala fiul în timp ce se aflau în pădure, la tăiat de lemne. Practic, o creangă s-a prăbușit peste fiul bărbatului, după ce tatăl a tăiat-o cu drujba.

ADVERTISEMENT