ADVERTISEMENT
News

Poliția Română se bazează pe „pârâcioși”. Denunțuri pe Facebook pentru petrecerile care nu respectă măsurile anti-COVID

Autor: Alexandru Năstase | 10.07.2020 | 12:40
Poliția Română se bazează pe „pârâcioși”. Denunțuri pe Facebook pentru petrecerile care nu respectă măsurile anti-COVID
Petrecerile din Vama Veche ar putea fi istorie dacă sunt raportate Poliției. Sursa foto - hepta.ro

Poliția Română se bazează și pe „pârâcioși” în încercarea de a stopa încă din fașă împrăștierea virusului care a afectat întreaga planetă. Astfel, oricine are informații că la o petrecere sau un eveniment nu se respectă măsurile anti-Covid îi poate alerta pe oamenii legii chiar pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Au și existat asemenea cazuri și ofițerii n-au ezitat o clipă. Au dat amenzi cu nemiluita și au închis localuri. S-a întâmplat chiar pe litoral, dar și în alte locuri.

Oamenii par că nu mai respectă nicio regulă și se îngrămădesc în spații mici și închise. Nu toată lumea este de acord cu asemenea distracții.

ADVERTISEMENT

Cum a ajuns Poliția Română să se bazeze pe „pârâcioși”

„Credeți că există posibilitatea să fie, de fapt, focare toate aceste locuri de pe litoral?” – a fost întrebat recent ministrul sănătății, Nelu Tătaru. Și răspunsul nu a întârziat deloc să apară. „Există posibilitatera să devină focare”, a transmis acesta.

Un lucru este cert – de fiecare dată când Poliția observă imagini transmise pe Facebook din locuri care nu respectă regulile de distanțare, intervine imediat.

ADVERTISEMENT

„Aș putea aminti două cazuri, de la Brașov și de la Ilfov, unde nu s-au respectat numărul de persoane și regulile de distanțare între persoane.

În ambele cazuri, s-au dat amenzi de peste 10 mii lei, iar la Brașov, cel puțin, a fost suspendată activitatea societății respective. În cazul de la Ilfov, au fost aplicate amenzi atât organizatorului, cât și beneficiarului și persoanelor care participau la eveniment”,  a declarat Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt IGPR.

ADVERTISEMENT

Trebuie să știți că sesizările se pot face la telefon, dar Poliția Română abia așteaptă un hashtag. Spre exemplu, dacă pe o pagină socială vedeți poze sau clipuri video în care o mulțime de oameni nu respectă măsurile de protecție, puteți folosi, în secțiunea de comentarii, hashtag-ul #politiaromana sau să dați tag paginii de Facebook a Poliției Române.

Peste o sută de sesizări au fost făcute în ultima săptămână, iar oamenii legii spun că putem folosi această metodă cu încredere, pentru că toate sunt verificate.

ADVERTISEMENT

Atenție! Chiar nu este de joacă – 10.000 de societăți au fost controlate, 100.000 de oameni au fost verificați și s-au dat amenzi în valoare de 500.000 de euro.

Mai mult de atât, Poliția spune că nu oprește controalele decât atunci când vor scădea infecțiile. În plus, localități sau județe întregi pot fi băgate în carantină.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că pentru a diminua riscul de răspândire a noului coronavirus, începând cu sfârşitul acestei săptămâni, la beach-barurile din Vama Veche va fi asigurată doar muzică ambientală.

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!