News

Poliția are un suspect în cazul dublei crime de la Iași. Cine i-ar fi ucis pe cei doi studenți de la Medicină

Anchetatorii cred că un tânăr din Maroc este cel care se face vinovat de dubla crimă de la Iași. Bărbatul a dispărut, iar procurorii cer reținerea aceastuia.
13.12.2021 | 14:46
Politia are un suspect in cazul dublei crime de la Iasi Cine iar fi ucis pe cei doi studenti de la Medicina
Polițiștii au identificat un suspect în cazul crimei duble de la Iași. Credit foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dubla crimă din Iași a atras atenția întregii țări, atât prin violența cu care a fost comisă, cât și din cauza faptului că, până acum, autoritățile încă nu au reușit să stabilească cu exactitate motivul și mai ales care sunt persoanele care au comis această faptă.

Cercetările desfășurate până acum au dus la identificarea unui suspect, Ahmed Sami El Bourkadi. Acesta este, de asemenea, student al Universității de Medicină și Farmacie din Iași, este de origine marocană și are pașaport canadian, notează News.ro.

ADVERTISEMENT

În prezent, bărbatul nu poate fi găsit, iar procurorii cer emiterea unui mandat de arestarea în lipsă. Anchetatorii nu exclud posibilitatea ca el să fi părăsit țara și au înaintat judecătorilor o cerere pentru emiterea unui mandat de urmărire internațională.

Sursele citate susțin că tânărul marocan era un cunoscut al celor două victime. Dată fiind violența cu care a fost comisă fapta, anchetatorii iau în calcul posibilitatea existenței unui complice.

ADVERTISEMENT

O dublă crimă extrem de violentă

Institutul de Medicină Legală din Iași a făcut luni o serie de declarații în care au prezentat rezultatele necropsiilor realizate asupra celor doi tineri. Această investigație a confirmat informațiile din spațiul public legate de violența crimelor.

IML explică faptul că au fost identificat 33 de plăgi tăiate pe corpul tinerei. Analiza medico-legală a dus la identificarea 17 tăieturi în cazul bărbatului ucis alături de ea. Medicii legiști explică faptul că plăgile sunt asemănătoare și că au afectat organele vitale.

ADVERTISEMENT

Înainte de identificarea unui prim suspect în cazul acestei crime, polițiștii din Iași au prelevat o serie de mostre ADN de la persoanele care făceau parte din anturajul celor doi tineri uciși.

În paralel, anchetatorii au chemat la audieri toate persoanele care ar fi putut avea legătură cu crima. În prezent, toți cei care au fost interogați de către polițiști și procurori au fost lăsați liberi. Probele strânse de la locul faptei eliminând orice legătură între aceștia și evenimentele tragice.

ADVERTISEMENT

Anchetatorii au declarat că nu au găsit încă arma sau armele folosite pentru uciderea celor doi studenți. Polițiștii nu au găsit nici telefoanele mobile care aparțineau celor doi tineri, ipoteza pe care aceștia merg e că acestea au fost furate de către agresori.

“Te voi purta mereu în sufletul meu.. “

Atunci când urmărim evenimentele de la Iași, trebuie să nu uităm faptul că această tragedie se răsfrânge direct asupra familiilor și prietenilor lor. În primă fază, reprezentanții Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași și-au declarat regretul pentru moartea celor doi studenți.

Recent, tatăl studentei ucise și-a exprimat durerea pentru pierderea suferită într-un mesaj emoționant pe pagina sa de Facebook. “Drum lin spre ceruri Ioana-Vanesa. Te voi purta mereu în sufletul meu.. Prințesa lui tata”, a scris acesta.

ADVERTISEMENT
Tags: