News

Poliţişti prinşi în flagrant când luau mită, reţinuţi de ofiţerii DGA. Denise Rifai s-a răfuit cu ei: ”E foarte bine”! Update

Doi poliţişti de la Rutieră au fost opriţi joi în trafic, de ofiţeri de la Direcţia Generală Anticorupţie în zona Dorobanţi, din Capitală.
27.04.2023 | 15:40
Politisti prinsi in flagrant cand luau mita retinuti de ofiterii DGA Denise Rifai sa rafuit cu ei E foarte bine Update
Poliţişti prinşi în flagrant în timp ce luau mită Foto: Antena 3 CNN
ADVERTISEMENT
27-04-2023
12:42

Polițiștii reținuți pentru mită i-au luat permisul vedetei Kanal D, Denise Rifai

FANATIK a aflat, în exclusivitate, că polițiștii săltați în trafic de colegii lor de la DGA sunt aceeași care au vrut să îi ia permisul vedetei Kanal D, Denise Rifai. De altfel, prezentatoarea TV i-a dat în judecată și, în primă instanță, a câștigat procesul.

”Am văzut știrea cu polițiștii săltați de colegii lor. Exact acești oameni mi-au luat și mie permisul. Momentan suntem în proces, dar am câștigat la prima instanță. Acum o să vedem dacă face Poliția Română apel.

Mă așteptam să câștig. La un moment dat, fie roata și pătrată, se întoarce ea odată. La un moment dat, când lucrurile nu sunt corecte, se întâmplă și asemenea situații. Eu respect foarte mult Poliția Română și sunt o grămadă de oameni de calitate acolo. Nu trebuie să generalizăm, dar avem și astfel de situații. E foarte bine, că, punctual, se mai rezolvă din lucruri”, a spus Denise Rifai, în exclusivitate pentru FANATIK.

 

Din primele informaţii, se pare că un ofițer și un agent de poliție au fost prinși în flagrant de anchetatorii Direcţiei Generale Anticorupţie în timp ce primeau mită o sumă de bani. Autospeciala cu care aceştia se deplasau a fost percheziţionată.

Mita ar fi fost primită dintr-o maşină cu numere de Turcia

În total, în vizor s-ar fi aflat şase polițiști de la Brigada Rutieră, suspectați că au constituit o rețea prin care primeau mită ca să treacă cu vederea diverse infracțiuni în trafic, însă numai doi dintre ei au fost prinşi în flagrant la acţiunea de joi.

ADVERTISEMENT

Surse Antena 3 CNN spun că, în autospeciala celor doi, a fost găsită și o sumă de bani marcați. Circulația în zona este restricționată în aceste momente. În plus, Digi24 transmite că mita ar fi fost primită de la un cetățean aflat într-o mașină cu numere de Turcia.

De altfel, tocmai şoferul turc ar fi fost cei care i-a denunţat, iar ofiţerii DGA au putut organiza flagrantul. Se pare că un dintre cei doi reţinuţi ar fi unul dintre liderii unui sindicat al poliţiştilor.

ADVERTISEMENT

Polițiști cercetați pentru mită

Tot joi, procurorii DNA au transmis că Mihai-Cătălin Bîzăran, agent de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, a fost trimis în judecată într-un dosar în care este acuzat că ar fi cerut 300.000 de euro de la o persoană cercetată de Parchetul Înaltei Curţi pentru evaziune fiscală şi delapidare în schimbul propunerii unei soluţii favorabile în respectivul caz.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriu că, în perioada 28 septembrie – 30 decembrie 2022, Mihai-Cătălin Bîzăran, în calitate de lucrător de poliţie judiciară delegat să efectueze activităţi de urmărire penală într-un dosar aflat în lucru la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), ar fi pretins de la o celălalt bărbat (persoană vizată în cauza respectivă) cercetat pentru săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi delapidare, suma de 300.000 euro (200.000 euro pentru sine şi 100.000 euro pentru un intermediar).

ADVERTISEMENT

”A promis că ar interveni la procurorul de caz”

“Banii respectivi ar fi fost pretinşi de inculpatul Bîzăran Mihai-Cătălin în schimbul promisiunii că acesta ar face cercetări într-un anume sens, astfel încât prejudiciul să fie stabilit într-un cuantum redus, precum şi pentru a propune o soluţie de clasare în cazul infracţiunii de evaziune fiscală.

De asemenea, a promis că ar interveni la procurorul de caz (asupra căruia a lăsat să se înţeleagă că ar avea influenţă) astfel încât acesta din urmă să dispună soluţia clasării pentru infracţiunea de evaziune fiscală şi să încheie un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu persoana vizată pentru infracţiunea de delapidare”, se precizează în comunicat.

ADVERTISEMENT

În acelaşi context, mai spun anchetatorii, în perioada 14 – 30 decembrie 2022, Mihai-Cătălin Bîzăran i-ar mai fi transmis aceleiaşi persoane informaţii nedestinate publicităţii din dosarul respectiv, dar şi cum se vor derula cercetările în continuare.

ADVERTISEMENT