News

Polițistul pedofil Eugen Stan a fost condamnat la 19 ani de închisoare, după ce a abuzat sexual zeci de persoane timp de 10 ani

16.07.2020 | 20:19
Politistul pedofil Eugen Stan a fost condamnat la 19 ani de inchisoare dupa ce a abuzat sexual zeci de persoane timp de 10 ani
Polițistul pedofil a fost condamnat la 19 ani de închisoare
ADVERTISEMENT

Polițistul Eugen Stan a fost condamnat la 19 ani de închisoare cu executare, după ce a fost acuzat de 18 infracțiuni de agresiune sexuală.

Decizia magistraților Judecătoriei Sector 6 nu este definitivă, însă trage un puternic semnal de alarmă referitor la toleranța zero față de acest tip de infracțiuni.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a agresat sexual zeci de victime cu vârste cuprinse între 5 și 38 de ani, în perioada 2 noiembrie 2009 – 5 ianuarie 2018.

Polițistul pedofil Eugen Stan a fost condamnat la 19 ani de închisoare

„La data de 14.07.2020 a fost pronunţată soluţia de condamnare a inculpatului la pedeapsa rezultantă de 19 ani de închisoare”, au transmis, joi, pentru News.ro, reprezentanţii Judecătoriei Sector 6.

ADVERTISEMENT

Cazul bărbatului a intrat în atenția opiniei publice în 2018, atunci când imaginile suprinse de o cameră de supraveghere într-un lift al unui bloc din sectorul 6 al Capitalei au șocat pe toată lumea.

În imagini se putea vedea cum bărbatul a pipiăt și a sărutat doi copii, o fetiță de 5 ani și un băiețel de 9 ani, într-un lift.

ADVERTISEMENT

„Sunt efectuate mai multe activităţi de cercetare şi criminalistice. Au fost identificate şi alte camere de supraveghere şi sunt vizionate imaginile. Facem apel la cei care îl recunosc pe bărbatul surprins în imagini să apeleze prin sistem 112 poliţia sau să se adreseze celei mai apropiate secţii”, anunțau reprezentanții Poliției Capitalei în acel moment, fără a cunoaște identitatea făptașului.

Tatăl unuia dintre copii a relatat, șocat, ce a discutat în acea zi cu băiatul său: „A venit băiatul şi a zis că a fost cu un domn sus şi în loc să oprească la etajul patru l-a oprit la etajul opt şi i-a băgat lui mână…a pipăit-o pe la fund”.

ADVERTISEMENT

O prietenă de familie a copiilor a oferit mai multe detalii care au revoltat și mai mult opinia publică.

Copiii intrau în scară şi s-au uitat în spate şi au văzut că vine un om în urma lor şi a ţinut uşa. I-a zis individului că stă la etajul 4 şi el i-a zis mai vedem după aia.

S-a pus într-un colţ cu fata, ţinea fata cum stătea el pe vine aşa, ţinea fata pe piciorul lui şi băiatul era în spate. Se vede pe filmare când a urcat înapoi în lift cum a băgat mâna în pantaloni la fată. O pupa pe gură, pe gât” a completat femeia.

ADVERTISEMENT