News

Pompierii, eroi fără pelerină. Voluntarii ISU, Stelian și Adrian au salvat ca prin minune viața unui biciclist implicat într-un accident

Eroi în uniformă de pompieri. Doi voluntari ai ISU Girugiu, Stelian și Adrian, au salvat de la moarte un biciclist accidentat
16.02.2024 | 14:45
Pompierii eroi fara pelerina Voluntarii ISU Stelian si Adrian au salvat ca prin minune viata unui biciclist implicat intrun accident
Stelian și Adrian, voluntarii ISU Giurgiu, au intervenit cu rapiditate și profesionalism în ajutorul unui biciclist implicat în accident. Sursa foto: Facebook / IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania
ADVERTISEMENT

Un biciclist implicat într-un accident a avut zile dintr-o pură întâmplare. Doi voluntari ai ISU Giurgiu, Adrian și Stelian, care mergeau la muncă l-au observat pe biciclist într-o stare gravă pe marginea drumului și i-au sărit în ajutor.

Viața unui biciclist a fost salvată ca prin minune

Pe DN 61, aproape de Letca Nouă, județul Giurgiu, un accident rutier a pus la încercare abilitățile de prim ajutor ale celor doi eroi, Stelian și Adrian, colegi de serviciu și pompieri voluntari.

ADVERTISEMENT

Într-o dimineață obișnuită, puțin după ora 07:00, cei doi se îndreptau spre locul de muncă, traversând un traseu pe care îl parcurgeau zilnic. Ei cunoșteau drumul ca în palmă, dar la un moment dat au fost surprinși de o scenă neașteptată.

În timp ce se apropiau de Letca Nouă, au observat un autoturism oprit pe marginea drumului și un biciclist căzut într-un șanț. Ei au înțeles imediat că se confruntă cu consecințele unui accident rutier. Fără să stea pe gânduri, au reacționat rapid și au alergat să ofere ajutorul necesar.

ADVERTISEMENT

Biciclistul nu se putea mișca

Biciclistul se afla într-o stare de șoc și nu putea ridica și nici să comunice. Cu tact și profesionalism, cei doi pompieri voluntari s-au apropiat de el și i-au oferit sprijinul necesar.

Adrian a încercat să stabilească comunicarea cu bărbatul, întrebându-l dacă îl poate auzi, în timp ce Stelian l-a liniștit și i-a oferit indicații clare pentru a-și menține calmul și pentru a respira controlat.

ADVERTISEMENT

„Mă auziți?” l-a întrebat Adrian, iar bărbatul părea că înțelege. „Suntem pompieri, vă putem ajuta. Încercați să nu vă mișcați. O să vă așezăm într-o poziție pentru a putea respira mai bine. Ambulanța este pe drum!”, i-a spus și Stelian.

Rămași lângă biciclist, cei doi salvatori s-au asigurat că acesta are puls și că respiră în mod regulat. În doar câteva minute salvatorii au reușit să țină conștientă victima, până la sosirea ambulanței.

ADVERTISEMENT

Odată ce echipajul medical a preluat controlul situației, cei doi eroi și-au continuat drumul spre serviciu, cu gândul la omul aflat într-o încercare dificilă și cu speranța că acesta va avea parte de o recuperare rapidă și completă.

 

ADVERTISEMENT