Life

Ponturi practice pentru consumul de alcool de Revelion. Care sunt cele 3 reguli cheie, explicate de medici

Sfaturi utile privind băuturile alcoolice în noaptea dintre ani. Ce spun doctorii că e bine să facem pentru a nu se deshidrata.
30.12.2022 | 10:13
Ponturi practice pentru consumul de alcool de Revelion Care sunt cele 3 reguli cheie explicate de medici
Sfaturi utile privind băuturile alcoolice în noaptea dintre ani. Ce spun doctorii că e bine să facem. Sursa foto: pixabay.com
ADVERTISEMENT

Ponturi practice pentru consumul de alcool de Revelion. Care sunt cele 3 reguli cheie, explicate de medici și ce trebuie să facem pentru a evita neplăcerile, durerile puternice de cap și mahmureala de a doua zi.

Sfaturi utile privind băuturile alcoolice în noaptea dintre ani. Ce spun doctorii că e bine să facem

Revelionul este ocazia perfectă pentru a bea pentru foarte multe persoane, însă excesul nu aduce nimic bun, motiv pentru care medicii trag un semnal de alarmă și ne învață cum să ne menținem hidratați și departe de probleme.

ADVERTISEMENT

Alcoolul are un efect diuretic foarte important ceea ce înseamnă că duce rapid la deshidratare. În plus, dilatează vasele de sânge, prima regulă fiind ca după fiecare pahar de băutură să bem și unul de apă plată.

„Regula este una simplă şi uşor de reţinut – 1:1. La fiecare pahar de băutură – 1 pahar de apă. Cheia este să rămâi bine hidratat şi să nu forţezi rapid, unul după altul, paharele de băutură.

ADVERTISEMENT

Mai toarnă şi un pahar de apă”, a spus medicul psihiatru și coordonator al Clinicii NO addict, Ovidiu Alexinschi, scrie ziaruldeiasi.ro.

Cele trei reguli ale consumului de alcool

Dacă prima regulă a fost păstrată cu sfințenie, atunci trebuie să ne îndreptăm atenția spre cea de-a doua. Aceasta se spune să măncăm foarte bine înainte de a consuma băuturi alcoolice în noaptea dintre ani sau la orice altă petrecere.

ADVERTISEMENT

În cazul în care nu respectăm acest sfat concentrația de alcool în sânge va creşte mult mai repede. De asemenea, băuturile îi afectează mai mult pe bărbați, deoarece corpul femeilor conține mai puțină apă.

A treia regulă sugerată de medicul specialist este cea legată de dozarea cantităţii de alcool consumată în decursul unei zile.

ADVERTISEMENT

Un alt pont de care să ții cont de Revelion ar fi să alegi o sticlă sau un pahar mai mic. Înainte de a te pune în pat, la somn, e indicat să consumi un pahar de apă.

ADVERTISEMENT
Tags: