Life

Ponturi utile pentru a curăța tacâmurile din inox. Se folosesc numai ingrediente simple

Sfaturi practice pentru a spăla tacâmurile din inox. Gospodinele vor avea nevoie doar de produse care se găsesc în bucătărie.
26.01.2024 | 13:44
Ponturi utile pentru a curata tacamurile din inox Se folosesc numai ingrediente simple
Sfaturi practice pentru a spăla tacâmurile din inox. Gospodinele vor avea nevoie doar de produse care se găsesc în bucătărie. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Ponturi urile pentru a curăța tacâmurile din inox. Se folosesc numai ingrediente simple. Descoperă cum poți reda strălucirea lingurilor și cuțitelor tale, fără să fie nevoie să dai fuga la cumpărături pentru a achiziționa altele noi.

Sfaturi practice pentru a spăla tacâmurile din inox. Gospodinele vor avea nevoie doar de produse care se găsesc în bucătărie

Sfaturi practice pentru a spăla tacâmurile din inox. Gospodinele vor avea nevoie doar de produse care se găsesc în bucătărie și care sunt la îndemâna tuturor. De acum înainte nu vei mai freca minute întregi la ele.

ADVERTISEMENT

Foarte puțină lume știe că curățarea cu apă și detergent de vase nu este de ajuns pentru a scăpa de impurități și bacterii. De cele mai multe ori se folosesc ingrediente și materiale moi, care nu lasă scame pe suprafață.

Unul dintre cele mai folosite produse constă în oțet, care are proprietăți de curățare și degresare. Tot ce trebuie să faci este să pui tacâmurile într-un vas în care se adaugă acest ingredient. Se lasă timp de 30 de minute pentru a se dizolva întreaga murdărie.

ADVERTISEMENT

În acest timp se vor elimina și petele albe de calcar, care rămân de obicei după clătire. De asemenea, acestea pot fi eliminate cu o pastă compusă din puțin oțet și o lingură de bicarbonat de sodiu. După curățare tacâmurile se clătesc cu apă călduță.

Cum poți curăța eficient tacâmurile din bucătărie

Tacâmurile din bucătărie se pot curăța eficient și cu ajutorul uleiului de lămâie. Acesta se toarnă pe o cârpă moale cu care se lustruiesc tacâmurile pentru a ajuta la redarea luciului. În plus, și sucul de lămâie este de mare ajutor.

ADVERTISEMENT

Pasta de dinți este un alt ingredient care nu trebuie trecut cu vederea. Aceasta se pune pe un burete de vase curat și nefolosit și se curăță cuțitele, lingurile și furculițele din casă. Trucul se poate folosi atât pe cele din inox, cât și pe cele din argint.

De asemenea, murdăria și impuritățile de pe suprafața tacâmurilor se pot elimina și cu o cantitate foarte mică de amidon de porumb. Acesta se amestecă cu un pahar cu apă până când se formează o pastă omogenă.

ADVERTISEMENT

Strălucirea nu va mai fi de acum înainte o problemă. Asigură-te că ai în casă produsele necesare și nu vei mai avea nicio situație neplăcută. Pe de altă parte, e foarte important să te asiguri că știi din ce material sunt confecționate tacâmurile.

ADVERTISEMENT
Tags: