Life

Trucul ieftin care redă strălucirea tacâmurilor. Ai nevoie doar de aceste ingrediente banale

Spune adio tacâmurilor cu urme de uzură. Acest truc face minuni în bucătărie și te va ajuta să le redai strălucirea de altă dată
08.12.2023 | 22:13
Trucul ieftin care reda stralucirea tacamurilor Ai nevoie doar de aceste ingrediente banale
Cum să cureți tacâmuri cu doar două ingrediente banale Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Dacă te numeri printre persoanele care au musafiri la masa de Crăciun, atunci trebuie să acorzi atenție unui detaliu esențial. Mai importante decât mâncarea servită sunt tacâmurile care trebuie pur și simplu să strălucească.

Ingredientele care îți vor face tacâmurile să arate ca noi

Tacâmurile curate și strălucitoare sunt dorința fiecărei gospodine. Însă, cu toții știm că, odată cu folosirea lor, apar și primele semne de uzură și murdărie.

ADVERTISEMENT

Există o modalitate extrem de simplă, ieftină și rapidă care te va ajuta să redai tacâmurilor strălucirea de altă dată. Trucul a fost dezvăluit de un expert în ale bucătăriei, în emisiunea ”This Morning”.

Lynsey, cunoscută și sub apelativul de ”Regina Curățeniei” este o prezență frecventă pe micile ecrane în Statele Unite ale Americii. Aceasta oferă sfaturi prețioase pentru toate gospodinele, iar de data asta s-a axat pe detalii care fac diferența.

ADVERTISEMENT

Lynsey împărtășește cu fanii ei diverse trucuri pentru menținerea curățeniei, iar cei care le-au pus deja în practică se declară mai mult decât mulțumiți.

Sfaturi prețioase din partea ”Reginei Curățeniei”

De data asta, Lynsey le-a dezvăluit tuturor trucul pentru a face tacâmurile să strălucească și să arate ca noi. În plus, pentru asta nu este nevoie decât de două ingrediente extrem de ieftine.

ADVERTISEMENT

”Regina Curățeniei” le garantează tuturor că doar cu bicarbonat și sare pot reda strălucirea de altă dată a tacâmurilor. Aceste ingrediente la îndemâna oricui pot face adevărate minuni în bucătărie.

Tot ce trebuie să faceți, potrivit lui Linsey, este să așezați o folie de aluminiu în chiuvetă, astfel încât să poată susțină o cantitate semnificativă de apă. Abia de aici încolo are loc magia.

ADVERTISEMENT

În chiuveta acoperită pe fund cu folie de aluminiu, se adaugă apă clocotită, suficientă cât să acopere uniform tacâmurile. Apoi, peste ele se presară o cantitate generoasă de sare și bicarbonat de sodiu.

Pentru ca rezultatele să fie cele scontate, tacâmurile trebuie lăsate să se înmoaie 15 minute. După ce sunt scoase din apă, acestea se lasă la uscat, apoi se șterg cu o cârpă moale.

ADVERTISEMENT
Tags: