Sport

Portarul echipei naționale a României care a ajuns în anonimat! 345 de zile de stat pe banca de rezerve

Mihai Popa a fost unul dintre portarii echipei naționale în urmă cu un an și jumătate, dar lustruiește banca de rezerve în străinătate.
04.04.2024 | 11:48
Portarul echipei nationale a Romaniei care a ajuns in anonimat 345 de zile de stat pe banca de rezerve
Torino l-a transferat pe portarul Mihai Popa de la FC Voluntari foto: Razvan Pasarica/SPORT
ADVERTISEMENT

Între exemplele de fotbaliști eșuați după ce au plecat din Superliga României, Mihai Popa ocupă un loc de cinste, transferul său de la FC Voluntari la AC Torino reprezentând un mare pas financiar înainte și un la fel de mare pas sportiv înapoi.

Mihai Popa n-a apărat nici măcar un minut în acest sezon

Mihai Popa, portarul care în ultimele două sezoane a apărat cu succes buturile celor de la FC Voluntari, mai are puțin și face un an de când stă fie pe banca de rezerve, fie în afara lotului.

ADVERTISEMENT

De când a ajuns la AC Torino, Popa (23 de ani) nu a apărat nici măcar un minut, ba mai mult, deși era văzut ca un posibil înlocuitor al sârbului Vanja Milinkovic-Savic, românul a ajuns al treilea portar al echipei. Colac peste pupăză, anul trecut a suferit și o fractură de pomete, la un antrenament, care l-a tras și mai mult înapoi.

La singurul meci la care Savic a absentat dintre buturile echipei italiene, aflată pe locul 9 în Serie A, antrenorul Ivan Juric l-a preferat pe italianul Luca Gemello, portar crescut în propria pepinieră.

ADVERTISEMENT

„Pentru orice jucător din campionatul românesc e un vis împlinit să ajungă în Serie A. Eu cred că sunt pregătit, am jucat două sezoane meci de meci la Voluntari. E un pas foarte mare să ajung de la Voluntari în Serie A”, spunea Popa în mai 2023, atunci când a plecat din România.

Popa a plecat pe un salariu de 220.000 de euro net pe sezon, sumă la care s-ar fi putut adăuga și anumite bonusuri, despre care nu mai poate fi vorba în contextul în care n-a apărat nici măcar un minut la noua sa echipă.

ADVERTISEMENT

A fost în lotul naționalei la Jocurile Olimpice

Pentru goal-keeperul român, care în noiembrie 2022 era convocat la națională, ca al treilea portar la meciurile amicale cu Slovenia și Moldova, statutul de eternă rezervă la AC Torino reprezintă și ruperea contactului cu tricolorii, unde nu mai poate fi o opțiune. Cu atât mai dureros, cu cât Mihai Popa a fost unul dintre portarii naționalei României la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Partea proastă este că pentru portarul format de Farul și trecut apoi pe la Academia Gheorghe Hagi nici nu se anunță vremuri mai bune. “A treia alegere. Mihai Popa, care a fost adus ca să fie al doilea portar, nu este încă pregătit. Gemello l-a depășit și acum românul este al treilea portar”, a scris Toro.it, despre nepotul fostului portar constănțean Gheorghe Popa, care a apărat la Farul în perioada 1969-1977.

ADVERTISEMENT

AC Torino face un sezon destul de bun, fiind acum o echipă de mijlocul clasamentului într-un campionat extrem de puternic. Popa a ajuns în Italia gratis, la final de contract, după ce FC Voluntari a refuzat o ofertă de 300.000 de euro de la CFR Cluj, cu un an înainte.

ADVERTISEMENT