Sport

Portugalia – Germania, un meci pentru istorie! Câte recorduri s-au stabilit în cel mai frumos joc de la Euro 2020

Portugalia şi Germania au oferit un adevărat recital, terminat cu scorul de 2-4. Partida spectaculoasă a prilejuit egalarea sau stabilirea de noi recorduri atât la nivel de echipă, cât şi individual.
19.06.2021 | 22:00
Portugalia  Germania un meci pentru istorie Cate recorduri sau stabilit in cel mai frumos joc de la Euro 2020
ADVERTISEMENT

Portugalia – Germania a fost cel mai spectaculos meci de până acum la Euro 2020. S-au marcat 6 goluri, în premieră la acest turneu final, iar două dintre ele au fost în propria poartă. Mai multe recorduri au fost egalate sau depăşite în această partidă.

Portugalia – Germania s-a terminat 2-4. Cristiano Ronaldo a deschis scorul (15) din pasa lui Jota, după care Ruben Dias (35) şi Raphael Guerreiro (39) şi-au marcat în propria poartă. S-a intrat cu 1-2 în pauză. În repriza secundă, Havertz (51) şi Gosens (60) au dus scorul la 4-1 pentru nemţi, iar Ronaldo i-a întors serviciului lui Jota (67), pentru 2-4.

ADVERTISEMENT

Autogoluri istorice

Cele două autogoluri din Portugalia – Germania au adus după ele mai multe recorduri. În primul rând, Portugalia a devenit prima naţională din istoria turneelor finale, atât de Mondial, cât şi de Euro, care îşi marchează de două ori în acelaşi meci în poarta proprie.

Totodată, prin autogolul lui Ruben Dias, Germania este prima selecţionată din istoria Euro care îşi dă autogol şi beneficiază de unul în cadrul aceluiaşi turneu.

ADVERTISEMENT

Recordurile lusitanilor

După o înfrângere care îi pune serios în pericol calificarea în optimi, Portugalia a bifat, de asemenea, mai multe borne istorice.

Este prima campioană en-titre care încasează 4 goluri într-un singur meci, la ediţia următoare celei în care a ridicat trofeul. Mai mult, este doar a doua oară când lusitanii primesc 4 goluri la un turneu final. Prima dată s-a întâmplat la Cupa Mondială din 2014, când a primit 4… tot de la Germania.

ADVERTISEMENT

„Monstrul“ Ronaldo

Nu pare să treacă niciun meci fără ca Ronaldo să nu egaleze sau să stabilească vreun nou record. Contra Germaniei, CR7 şi-a îmbunătăţit recordul de goluri la Euro, ajungând la cota 12. L-a egalat astfel pe Miroslav Klose în topul golgheterilor europeni la turnee finale. Ambii au câte 19 la Mondiale + Europene, neamţul fiind lider la Cupa Mondială.

De asemenea, Ronaldo este jucătorul cu cele mai multe jocuri la Euro, 23, urmat de Schweinsteiger (18) şi Buffon (17). Dacă includem şi preliminariile, CR7 tocmai l-a egalat pe legendarul portar al Italiei. Cristiano şi Buffon au amândoi câte 58.

ADVERTISEMENT

Nici nu e de mirare că Ronaldo are cele mai multe jocuri la Euro. Este singurul jucător din istorie care a participat la cinci ediţii diferite. A debutat în 2004, pe teren propriu.

Precocitatea lui Havertz

N-au fost recorduri doar în partea lusitană. Kai Havertz şi-a trecut numele pentru totdeauna în istoria Mannschaftului. La 22 de ani şi 8 zile, este cel mai tânăr marcator neamţ la un Campionat European.

Şi al doilea cel mai tânăr la un turneu final. Colegul din atac, Thomas Muller, a marcat la 20 de ani şi 300 de zile la Mondialul sud-african din 2010.

ADVERTISEMENT
Tags: