Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Porumboiu a comentat cele 2 faze care au dat foc derby-ului FCSB – Farul. „Tehnica asta VAR ne omoară pe toți”

Adrian Porumboiu a analizat fazele litigioase de la derby-ul FCSB - Farul. A greșit grav Horațiu Feșnic? Ce spune fostul mare arbitru.
06.02.2024 | 11:35
Porumboiu a comentat cele 2 faze care au dat foc derbyului FCSB  Farul Tehnica asta VAR ne omoara pe toti
Adrian Porumboiu crede că Farul a avut gol valabil cu FCSB. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Adrian Porumboiu a intervenit la FANATIK SUPERLIGA unde a întors pe toate părțile cele două faze care au suscitat discuții după FCSB – Farul 1-1.

Adrian Porumboiu, verdict după fazele controversate de la FCSB – Farul: „Eu cred că a fost gol valabil”

Adrian Porumboiu a declarat la FANATIK SUPERLIGAFarul a avut gol valabil pe Arena Națională: „Sunt două faze care trebuie comentate și cred că tehnica asta ne omoară pe toți cumva pentru că sunt liniile trase în care nu mai ai încredere că poziția jucătorului atacant la un moment dat când este trasă linia este la un moment dat în spate cu roșu. 

ADVERTISEMENT

Poziția pare, nu pot să mă pronunț pentru că nu am încredere în liniile trase, dar după linia trasă nu știu cum au văzut că este ofsaid. Dacă urmăriți cu atenție vedeți că jucătorul în alb, mă refer la Munteanu, e undeva în spate pentru că piciorul apărătorului Dawa este mai aproape de linia porții decât mingea. 

Dar ce-o fi gândit? O fi avut altă… liniile alea cum se trag și vă dați seama dacă durează 7-8 minute să tragi niște linii și să te pronunți… Cu cât stau mai mult, în unele situații se ia decizia corectă și în altele dacă stai iei decizia greșită. 

ADVERTISEMENT

Eu cred după opinia mea că este o fază care trebuie judecată în momentul în care pleacă mingea din piciorul atacantului sau celui care centrează. Acolo este baza și dacă mingea este la nivelul atacantului, atenție, nu mai vorbim de poziția jucătorilor, aia e clar, se vede că e un picior în spate, poziția mingii în momentul în care se transmite către atacant care a trimis mingea în poartă.

Dacă este la aceeași înălțime cu jucătorul și de unde pleacă mingea se trage o linie cu jucătorul respectiv. Putea să tragă și de acolo linie. Eu cred că e gol valabil. Este o regulă foarte clară: de unde pleacă mingea, din momentul în care jucătorul trimite mingea și este pe aceeași linie cu atacantul. Este o regulă de care trebuie să ții cont. Sunt multe faze când scapă un atacant singur către portar.

ADVERTISEMENT

Vivi Răchită: „Eu zic că cea mai importantă e linia careului de 6 metri. Nici nu trebuiau să mai tragă alte linii. E gol valabil. Louis Munteanu e în spatele liniei de 6 metri când Dussaut centrează”.

Adrian Ilie: „Și eu cred că e gol valabil”. Bănel Nicoliță: „Și eu la fel”. Mihai Stoichiță: „Eu nu sunt stelist, nu? Nea’ Adi, o întrebare. Dacă nu aveam VAR era gol sau nu? Păi nu mai contează. E gol oricum.

ADVERTISEMENT

Adrian Porumboiu a comentat și faza din minutul 90 la care Farul a primit penalty: „Nici vorbă să fie o fază dificilă”

Adrian Porumboiu consideră că și faza penalty-ului primit de Farul a fost cât se poate de clară: „Nu pare deloc interesantă și mi se pare că discutând despre regulile jocului se întâmplă următorul fenomen. Atacantul lovește mingea, se pune întrebarea dacă ar fi lovit cumva mingea apărătorul Dawa cu capul nici vorbă.

Dar cine a lovit mingea? Atât este important. Restul nu mai contează. Mingea este lovită de jucătorul din atac, iar din spate vine și îl lovește cu capul în țeastă. Deci este o imprudență care un se poate sancționa decât cu lovitură liberă directă, adică penalty. 

Nici vorbă să fie o fază dificilă. Arbitrul fiind aproape de fază nici n-avea nevoie de VAR la o asemenea fază. Sunt foarte dese astfel de atacuri imprudente. Că l-a lovit ușor, că l-a dat pe spate… 

Când dă cineva cu capul în minge, că a dat cu spatele și l-a lovit, sunt niște speculații care depășesc aria… Am văzut și niște așa ziși foști arbitri… Nu există termenul de incomodare să fie sancționat. Incomodat poți să fii când mergi pe stradă și vrei să depășești o domnișoară și o incomodezi. Cunosc depășirile la domnișoare. 

Haideți să vorbim strict. Nu sunt discuții. Nu poți să spui că albul e negru și ce e negru e alb. Lucrurile sunt foarte clare. Intrare imprudentă din neglijență. Altceva n-ai ce să comentezi”. 

Adrian Porumboiu, verdict clar în privința problemelor de arbitraj la FCSB - Farul

ADVERTISEMENT