Sport

Ion Crăciunescu a început să râdă când a văzut liniile trase la golul anulat Farului cu FCSB: „Mă minunez!”

Fostul mare arbitru internațional Ion Crăciunescu a comentat fazele controversate ale derby-ului FCSB - Farul, scor 1-1, în etapa a 24-a din SuperLiga.
05.02.2024 | 22:50
Ion Craciunescu a inceput sa rada cand a vazut liniile trase la golul anulat Farului cu FCSB Ma minunez
Ion Crăciunescu a analizat fazele controversate ale meciului FCSB - Farul 1-1. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

FCSB și Farul au remizat în ultimul meci al rundei cu numărul 24 din SuperLiga, scor 1-1. „Roș-albaștriii” s-au văzut egalați în prelungiri, după un penalty acordat cu VAR de către Horațiu Feșnic. De asemenea, „marinarii” au avut un gol anulat pentru un posibil ofsaid la Louis Munteanu.

Ion Crăciunescu a început să râdă când a văzut liniile trase la golul anulat Farului cu FCSB: „Mă minunez!”

Prima fază controversată s-a petrecut în minutul 57 al derby-ului de pe Arena Națională. Dussaut a recuperat mingea după greșeala lui Ngezana. Fundașul i-a pasat în fața porții lui Louis Munteanu care a înscris. Golul a fost anulat după 7 minute de analiză în camera VAR pentru o poziție de ofsaid a tânărului atacant al campioanei.

ADVERTISEMENT

Ion Crăciunescu susține cu subiect și predicat că golul nu trebuia anulat. Fostul mare arbitru internațional s-a amuzat când a văzut liniile trase de arbitrii VAR la faza golului anulat.

„Mă minunez! Tragem o linie pentru că jucătorul cu numărul 5 (n.r. Dawa) este cu un picior în interiorul careului mic și mă mir că jucătorul cu numărul 9 (n.r. Louis Munteanu) intră cu o parte a corpului în interiorul careului mic și se află în ofsaid. Mă surprinde, nu are cum, eu nu înțeleg. După părerea mea nu este ofsaid”, a declarat Ion Crăciunescu, la TV Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Ion Crăciunescu, verdictul specialistului la faza golului egalizator al Farului

Farul a egalat în prelungirile partidei prin Ionuț Larie din penalty. Horațiu Feșnic a arătat spre punctul cu var după ce a revăzut imaginile la marginea terenului. Joyskim Dawa l-a lovit cu capul pe Mihai Popescu. Fundașul Farului a fost primul care a lovit balonul.

„Să vedem în primul rând cine joacă mingea. Mihai Popescu joacă mingea. El când joacă mingea cu capul o face într-un mod normal. El nu se duce cu capul spre adversar, nu se duce să constituie un pericol pentru adversar.

ADVERTISEMENT

După ce lovește mingea cu capul, el se trezește lovit cu capul de adversar. El nu trebuie să dea capul înainte dacă lovește mingea cu capul. A lovit mingea în mod firesc, iar Dawa vine și îl lovește în cap. 

El (n.r. Mihai Popescu) nu dă capul pe spate ca să constituie un pericol pentru adversar, el joacă mingea într-o poziție normală. După părerea mea decizia arbitrului este corectă, este penalty.

ADVERTISEMENT

Dacă nu lovești mingea este fault, dacă lovești mingea e mișcare normală. El este cu spatele la adversar, sare corect la cap”, a fost analiza fostului mare arbitru internațional Ion Crăciunescu.

Captură DigiSport
Captură DigiSport
ADVERTISEMENT
Cotă BETANO pentru FCSB: 1,75 este cota pentru „1 solist” la meciul FCSB - Sepsi