Fotbal international

Posibilul transfer al lui Lionel Messi la Manchester City este criticat în Anglia: “Rişti să omori fotbalul”

01.09.2020 | 13:35
Posibilul transfer al lui Lionel Messi la Manchester City este criticat in Anglia Risti sa omori fotbalul
ADVERTISEMENT

Plecarea lui Lionel Messi a devenit în această perioadă unul dintre subiectele cele mai de actualitate de pe mapamond, la concurenţă cu pandemia de coronavirus. Impactul posibilei despărţiri de Barcelona este absolut uriaş şi fiecare minut din viaţa argentinianului este monitorizat cu atenţie de mass-media internaţională.

Evident, un asemenea eveniment nu avea cum să iasă din sfera operatorilor de pariuri, existând cote stabilite pe viitoarea destinaţie a omului emblemă al catalanilor de mai bine de un deceniu şi momentan Manchester City este clubul aflat în pole position.

ADVERTISEMENT

Care, pentru a-l convinge pe starul argentinian este gata să arunce în joc o sumă incredibilă, 750 de milioane euro, dintre care 500 milioane ar fi salariul brut al jucătorului pe perioada şederii la City, iar 250 de milioane bonusul pentru că a venit liber de la Barcelona, dar plătibil abia în 2023.

Daily Mail a cerut părerea experţilor despre consecinţele transferului lui Messi

Tabloidul Daily Mail a contactat diferiţi specialişti în domeniul economic din Mare Britanie, care şi-au spus părerea în legătură cu efectele acestei operaţiuni atât în general pentru fotbal, cât, mai ales, pentru cel din Regat.

ADVERTISEMENT

Evident, părerile sunt pro şi contra, dar cele împotrivă sunt mai numeroase şi ele duc la concluzia că transferul lui Lionel Messi la Manchester City ar dăuna enorm, pentru că pur şi simplu va distruge acest sport!

Ce spune un profesor specializat pe finanţe în fotbal

Doctorul Robert Wilson, expert pe finanţe în fotbal şi profesor la Universitatea din Sheffield, spune că pentru a nu produce daune inimaginabile fotbalului englez Messi ar trebui să accepte o reducere a salariului, faţă de suma percepută la Barcelona, de 45 milioane euro net anual.

ADVERTISEMENT

Cluburile din Premier League nu îşi pot permite, mai ales acum, în lumina celor întâmplate în ultimele luni din cauza pandemiei de COVID 19, salarii astronomice. “E clar că dacă ai în echipă pe cineva cum e Messi trebuie să accepţi altceva în afara normalităţii, însă numai până la un punct. Altminteri rişti să omori fotbalul”.

Salariul trebuie să fie mic, bonusurile mari

Expertul spune că salariul trebuie să fie mai cât mai scăzut, pentru că la el la cluburile mari va creşte enorm prin clauze de performanţe de echipă şi individual. Dacă City câştigă Champions League va obţine în total 112 milioane euro, dintre care 11 vor merge, conform clauzei, la Messi.

ADVERTISEMENT

În opinia avocatului pe probleme de sport Taylor Heath, venirea lui Messi, în condiţiile în care s-ar permite din nou accesul publicului pe stadioane, ar umple până la refuz Etihad Park, ceea ce nu s-a întâmplat niciodată până acum.

Mari avantaje pentru sponsorul Puma

Şi sumele câştigate din drepturile TV de la UEFA şi partenerii acesteia ar fi mult mai mari pentru că forul european ar fi foarte interesat să promoveze cât mai frecvent noua echipă a celui mai bun jucător din lume din ultimul deceniu. Şi sponsorul Puma ar avea enorm de câştigat, pentru că ar vinde un număr uriaş de tricouri ale lui City, cu numele şu numărul vedetei argentiniene.

Concluzia studiului efectuat de Daily Mail este următoarea: “Pachetul global al transferului lui Messi reprezintă mai mult decât un simplu salariu şi această operaţiune poate provoca mari daune industriei fotbalului.

ADVERTISEMENT