Fotbal international

Lionel Messi are mai multe trofee decât Manchester City! Arabii pregătesc oferta nebună care poate rescrie istoria ”cetăţenilor”

31.08.2020 | 20:25
Lionel Messi are mai multe trofee decat Manchester City Arabii pregatesc oferta nebuna care poate rescrie istoria cetatenilor
ADVERTISEMENT

Atacantul Lionel Messi este foarte aproape de un transfer la Manchester City, dar puțină lume știe că argentinianul are mai multe trofee câștigate în carieră decât are clubul englez în toată istoria sa.

Presa internațională anunță că superstarul și-a dat acordul de a merge la formația lui Pep Guardiola și este gata să semneze un contract pe cinci sezoane cu gruparea de pe Etihad Stadium.

ADVERTISEMENT

Messi ar urma să aibă un salariu anual de 100 de milioane de euro brut, dar după trei ani ar urma să ajungă la Ney York City FC, la care evoluează şi Alexandru Mitriţă.

Manchester City are mai puține trofee decât Lionel Messi

Trecerea în SUA a jucătorului argentinian ar presupune, scrie cotidianul Sport, ca acesta să primească o primă de instalare de 250 de milioane de euro. Toate aceste sume sunt valabile cu condiţia ca Messi să plece liber de contract de la Barcelona.

ADVERTISEMENT

Mutarea lui Lionel Messi la Manchester City este privită ca o adevărată ”nebunie”, dar șeicii vicecampioanei din Premier League vor să schimbe istoria clubului, mai ales că aargentinianul are în palmares mai multe trofee decât gruparea engleză.

Leo Messi a câștigat 10 titluri naționale în carieră, în timp ce Manchester City are doar șapte trofee în Premier League. Argentinianul a câștigat de opt ori Cupa Spaniei, iar ”cetățenii” nu au în vitrină decât șase Cupe ale Angliei.

ADVERTISEMENT

Și cifrele continuă în favoarea superstarului care a făcut furori pe Camp Nou:

  • Messi – 4 UEFA Champions League, Manchester City – 0 UEFA Champions League
  • Messi – 3 Campionate Mondiale ale cluburilor, Manchester City – 0 Campionate Mondiale ale cluburilor
  • Messi – 6 Baloane de Aur, Manchester City – niciun jucător nu a câștigat Balonul de Aur
  • Messi – 6 Ghete de Aur, Manchester City – niciun jucător nu a câștigat Gheata de Aur
  • Messi – 143 de meciuri în Champions League, Manchester City – 77 de meciuri în Champions League
  • Messi – 115 goluri în Champions League, Manchester City – 114 goluri în Champions League.

Cotidianul Mundo Deportivo a anunțat că Leo Messi a lipsit, luni, de la primul antrenament al Barcelonei, după ce cu o zi în urmă nu a fost prezent la recoltarea probelor pentru testele PCR de depistare a noului coronavirus, iar acest lucru întărește faptul că este hotărât să plece în această vară de pe Camp Nou.

ADVERTISEMENT

Oricât de greu ar părea de crezut, fiecare echipă din Premier League ar beneficia de transferul lui Leo Messi la Manchester City. Notorietatea Premier League ar fi la cote maxime, astfel că sponsorii vor vira sume și mai mari cluburilor.

ADVERTISEMENT