News

Poștași din Bacău, acuzați că au oprit bani din alocații și pensii. Cum i-au păcălit pe beneficiari timp de trei ani

Doi poștași din Bacău sunt acuzați că timp de trei ani și-au însușit bani din alocații și pensii. Poștașii și-ar fi însușit și carduri sociale
07.04.2023 | 23:50
Postasi din Bacau acuzati ca au oprit bani din alocatii si pensii Cum iau pacalit pe beneficiari timp de trei ani
Poliția a instituit sechestru asupra mai multor sume de bani Sursa foto: Poliția Română
ADVERTISEMENT

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Bacău au efectuat percheziţii domiciliare la doi factori poştali din localitatea Valea Seacă. Poștașii sunt cercetaţi pentru înşelarea unor pensionari şi beneficiari de alocaţii şi ajutoare sociale cărora le-au reţinut sume de bani pe durata a trei ani.

Poștași din Bacău, acuzați că au oprit bani din alocații și pensii

 “Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Bacău, împreună  cu cei ai  Serviciului de Acțiuni Speciale si criminaliști, au pus în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară.

ADVERTISEMENT

La data de 06 aprilie a.c., au fost puse în executare 2 mandate de percheziție domiciliară pe raza comunei Valea Seacă, într-un dosar penal instrumentat sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău.

Din cercetări, poliţiştii de investigaţii criminale au stabilit că, în perioada 2020 – 2023, un bărbat de 58 ani şi o femeie de 48 ani, ambii factori poştali, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, ar fi procedat la înşelarea beneficiarilor de pensii de stat, alocaţii de stat, alocaţii suplimentare de stat şi ajutoare sociale.

ADVERTISEMENT

Aceştia ar fi reţinut fără drept sume de bani din drepturile cuvenite beneficiarilor şi nu ar fi înmânat cupoanele aferente pentru a nu se observa diferenţa de bani”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, agent şef adjunct Gabriel Dumitrache, relatează Bacău.net.

Poștașii ar fi reținut și carduri sociale

Factorii poștali sunt acuzaţi și pentru că ar fi reţinut, fără drept, mai multe carduri sociale şi le-ar fi folosit în interes propriu, prin achiziţionarea de alimente. În urma percheziţiilor efectuate, au fost descoperite şi ridicate mai multe mijloace materiale de probă.

ADVERTISEMENT

Procurorul de caz a instituit măsura sechestrului asigurător asupra sumelor de 11.760 euro, 160.117 lei şi 80 lire sterline. Activităţile au beneficiat de sprijinul Brigăzii Operaţiuni Speciale Bacău.

În ianuarie, un poştaş dintr-o comună din Botoșani şi-a pus capăt zilelor, după ce a fost acuzat de mai mulţi oameni că i-a lăsat fără banii din pensii şi indemnizaţii. El lucra de aproape 25 de ani la Oficiul Poştal din comuna Drăguşeni, judeţul Botoşani.

ADVERTISEMENT

Oamenii din comună spun însă că nu le-a mai adus pensiile și indemnizațiile de mai bine de o lună, iar unii dintre păgubiți au făcut și plângere la poliție relatează Monitorul de Botoșani.

ADVERTISEMENT
Tags: