News

Poștașul acuzat ca a fugit cu pensiile bătrânilor si alocațiile copiilor s-a sinucis. Bărbatul urma sa fie anchetat

Un poștaș bănuit că și-ar fi însușit sute de pensii de la oamenii unei comune din județul Botoșani, a fost găsit fără suflare, miercuri dimineața.
04.01.2023 | 13:19
Postasul acuzat ca a fugit cu pensiile batranilor si alocatiile copiilor sa sinucis Barbatul urma sa fie anchetat
Un angajat al Postei Române și-a pus capăt zilelor / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Victima avea 50 de ani, se numea Florin Ovidiu Doboșeriu, iar miercuri dimineața a fost găsită spânzurată în locuința lui din localitatea Pietricani.

În această dimineața, poliția anunțase că se va autosesiza în cazul pensiilor întârziate

Bărbatul lucra ca poștaș în Drăgușeni, iar recent fusese acuzat că și-a însușit pensiile și alocațiile copiilor.

ADVERTISEMENT

Poștașul a recurs la acest gest la doar câteva ore după ce IPJ Botoșani a transmis că s-a sesizat din oficiu sub aspectul infracțiunii de delapidare, după ce în presa locală apăruseră relatări ale oamenilor din comună, care spuneau că primesc banii cu mare întârziere și că plicurile sunt lăsate aiurea, prin sat.

Primarul comunei l-a reclamat pe poștaș că își oprea bani din pensii

Și primarul localității, Eugen Nechita, l-a acuzat pe bărbat că ia bani de la pensionari atunci când le aduce plicul acasă.

ADVERTISEMENT

”Sunt oameni care au 10 milioane pensie și îi lasă câte 10 lei, 15 lei. Gândește-te la un număr de 250 de pensionari sau 300 sau 400 că sunt și cei care mai primesc pe carduri.

E normal, sunt mai mulți pensionari. Gândește-te că dacă punem câte 10 lei, câți bani sunt? Păi nu le duci pensia?”, a declarat primarul pentru BotosaniNews.ro.

ADVERTISEMENT

Edilul mai spunea că ”problema trebuie rezolvată” pentru că sunt oameni care nu și-au primit pensiile chiar și de două luni. De asemenea, bărbatul ar fi întârziat cu plata alocațiilor pentru copii dar și a ajutoarelor pentru persoane cu dizabilități.

Polițiștii trebuie acum să afle de ce s-a sinucis poștașul

Florin Ovidiu Doboșeriu nu a mai așteptat să fie convocat la poliție și și-a pus capăt zilelor, înainte de începerea anchetei. Nu se știe dacă bărbatul a lăsat un bilet de adio, prin care să-și justifice gestul necugetat.

ADVERTISEMENT

De asemenea, până la această oră nu se cunoaște dacă poștașul a avut și alte motive personale care au stat la baza deciziei radicale pe care a luat-o la începutul anului 2023.

ADVERTISEMENT
Tags: