News

Povestea impresionantă a unei femei care merge zilnic în stația de metrou pentru a asculta vocea soțului decedat. Decizie fără precedent luată de autorități

La Londra, o femeie merge în fiecare zi la Metrou, unde stă pe peron doar pentru a asculta un anunț înregistrat de soțul său în 1950. Bărbatul a murit în urmă cu mulți ani.
17.06.2022 | 18:24
Povestea impresionanta a unei femei care merge zilnic in statia de metrou pentru a asculta vocea sotului decedat Decizie fara precedent luata de autoritati
Poveste de iubire în Londra. Merge la metrou zilnic pentru a-i asculta vocea soțului decedat. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Margaret McCollum i-a rămas loială soțului decedat Owald Laurence, cel care a fost vocea unui mesaj pe care pasagerii metroului în aud în fiecare zi în Londra, în momentul în care metroul ajunge în stație.

Poveste incredibilă de dragoste în Anglia

Mesajul celebru „mind the gap”, care s-ar traduce „aveți grijă la distanța dintre metrou și peron”, a fost înregistrat în 1950 cu vocea soțului decedat în 2003. Femeia merge zilnic la metrou și ascultă mesajele înregistrate acum 70 de ani.

ADVERTISEMENT

Margaret McCollum a fost medic generalist și vizitează stația Embankment în fiecare zi, din momentul în care soțul a murit în 2007. Oswald Laurence era absolvent și actor RADA, cel care înregistrase anunțul original „mind the gap” pentru linia de nord a metroului londonez în anii 1950.

Margaret și Oswald s-au cunoscut în 1992, în timp ce el lucra pentru o companie de croazieră din Maroc. Au trăit împreună până la moartea lui, anunță presa din Marea Britanie.

ADVERTISEMENT

Mii de oameni aud zilnic anunțul, însă nimeni nu s-a gândit că acest mesaj este atât de special pentru cineva din Londra. ”De când a murit, am stat și am așteptat următorul tren până i-am auzit vocea și i-am explicat cum înregistrarea l-a ajutat să-și păstreze memoria vie”, a declarat Margaret de UNILAD.

În 2012 stația de metrou a înlocuit anunțul original cu altul digitalizat și a aflat, dezamăgită, că vocea soțului nu mai putea fi recuperată în noul sistem. Se pare că Margaret a cerut pur și simplu o înregistrare pe casetă pe care să o poată asculta oricând dorea acasă. Cu toate acestea, compania a înțeles în cele din urmă ce însemnătate are mesajul pentru Margaret și a făcut efortul de a reda înregistrarea originală în stația de metrou.

ADVERTISEMENT

”Am fost foarte emoționați de povestea ei, așa că personalul a urmărit înregistrarea și nu numai că au reușit să obțină o copie a anunțului pe CD pentru a o păstra, dar lucrează și pentru a restabili anunțul la stația Embankment”, a declarat Nigel Holness, Directorul metroului londonez pentru BBC.

Așadar, anunțul original și vechi de peste jumătate de secol a fost scos la lumină, după o pauză de 10 ani. De-a lungul anilor au fost folosite mai multe voci pentru anunțul „mind the gap”, anunț care se aude de fiecare dată când metroul ajunge în stație. În continuare, Margaret merge zilnic pe peron pentru a-și asculta soțul pe care promite că nu-l va uita niciodată.

ADVERTISEMENT